Bazele primului oraș de pe Marte

Bazele primului oraș de pe Marte

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Marte ar putea fi noua noastră casă - așa crede, cel puțin, excentricul miliardar Elon Musk care vrea ca până în anul 2050 să construiască un oraș funcțional pe Marte. Planurile sale sunt cât se poate de reale și le vrea puse în practică indiferent de costurile uriașe.

Odată la doi ani, planetele Marte și Terra se aliniază și se oferă astfel fereastra perfectă pentru misiuni pe Marte, spune Musk, care vrea să profite de ocazie și să trimită în 2022 două navete SpaceX spre planeta roșie.

Aceste două nave ar trebui să transporte 100 de tone de echipament pentru generarea de energie, utilaje pentru minerit și pentru asigurarea condițiilor de viață.

Dacă misiunea va avea succes, peste încă doi ani, în 2024, compania va trimite încă patru nave, de această dată și cu oameni la bord.

Primele două misiuni sunt cruciale pentru planurile lui Musk. În funcție de ce vor realiza pe Marte primii pionieri, se vor continua sau nu planurile de a dezvolta o colonie pe Marte. Pionierii vor fi nevoiți să descarce toate echipamentele, să le instaleze și să își asigure pe Marte condiții de trai. Tot ei ar trebui să pună bazele unei fabrici de producere a combustibilului pentru rachete.

Această fabrică va fi greu de construit în condițiile ostile de pe Marte, dar este esențială în proiect. Doar așa se poate garanta că astronauții se pot întoarce acasă în viață. Fabrica se va folosi de apa înghețată de pe Marte și moleculele de dioxid de carbon din atmosfera foarte subțire a planetei, pentru a crea oxigen lichid, drept combustibil.

După acest pas, ar urma dezvoltarea coloniei fizice, cu habitate permanente, case verzi și sisteme pentru susținerea vieții. De la un mic centru, s-ar putea dezvolta mici comunități, apoi chiar orașe marțiene.

În 2026, am putea vedea multiple rachete cu oameni care pleacă spre Marte și apoi din ce în ce mai multe.

Citit 822 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 10:32

1 comentariu

 • postat de Galatean Joi, 05 Noiembrie 2020 12:22 95.76.16.*** Link la comentariu
  0
  0

  Asa putem sa ne afirmam, noi, galatenii, avand un observator astronomic bine pus la punct, in care, spun cercetătorii nostri, au fost descoperite noi stele care au primit un nume pe lista astronomică internationala!

  Daca am ajuns in acest stadiu avansat de astronomie, presupun, ca, avand traiectoria, cu toate datele de navigatie, putem, simplu, sa trimitem o naveta intrestelara, construita a la galati, cu echipaj compus din politicieni sarjati in ale descoprilor infinitului abject, acum, cica lasati la vatra, astfel contribuind la purificarea aerului in municipiul Galați.

  Lista cu cu viitorii astronauti se gaseste la Primărie, Judet si Parlament; acolo au inceput desfiguarea Galatiului!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.