Impozitează Pucheanu și mașina de vot PSD?

Impozitează Pucheanu și mașina de vot PSD?
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Utilajul care a câștigat cele mai multe scrutine gălățene, în ultimii 30 de ani, altădată o fiță, este considerat mare poluator și va plăti un impozit cu 55 la sută mai mare. Cine s-ar fi așteptat la așa ceva?

Da, miroase a "breaking news"

Spinoasa problemă a creșterii cu peste 50 la sută a impozitelor auto în municipiul Galați nu poate să treacă prea ușor, opinia publică luând atitudine în urma măsurii votate de Consiliul Local în ultima sa ședință pe anul 2020. Prefectura a atacat decizia în instanță și, până la soluționarea cauzei, actul administrativ ar trebui să fie suspendat, însă chestiunea trece în plan secundar. Cui îi mai pasă? Lucrurile par s-o fi luat razna, sunt întrunite condițiile de "breaking news", cum ar anunța televiziunile de profil. Se zvonește că edilii gălățeni, în goana de a aduce bani la buget, ar fi trecut ditamai "bomba nucleară" pe lista autovehiculelor devenite, peste an, tot mai greu de întreținut.

Ar fi de programul Rabla?

Cu toate că e greu de crezut, primarul Ionuț Pucheanu și consilierii săi ar fi supraimpozitat însăși celebra mașină de vot a PSD-ului, utilaj de lux fără de care social-democrații n-ar fi câștigat nenumărate alegeri din 1990 încoace. "Scoate cam mult fum, e obosită, cred că nu mai merită prea mare atenție. E de dat prin programul Rabla", ar fi comentat în stilu-i caracteristic șeful administrației locale, într-un cerc restrâns. Apropiații i-ar fi adus aminte că tocmai această mașină vintage l-a pus și confirmat în funcție, însă replica edilului-șef i-a redus la tăcere: "Greșit, băieți! Eu sunt genul de politician tânăr care este votat pentru ce a făcut, nu am treabă cu mașina de partid."

"E ca un Moskvich rusesc"

Remarcile întâiului gospodar al reședinței de județ i-ar putea supăra pe superiorii săi de la București și Bruxelles, mai ales că unii dintre membrii filialei locale duc mai departe seria apropourilor deplasate. Există și câteva înregistrări de la sediul aflat la Romarta. "Da, are dreptate Ionuț, am citit pe Wikipedia despre mașinile învechite. Mașina de vot a PSD-ului e ca un Moskvich sau ca o Ladă rusească, adusă în anii 90 pe aici, ca pe un obiect de fițe. La impozitare cu ea, să fie cu 55 la sută, că poluează! Ha, ha, mașina asta a poluat scrutinele din ultimii aproape douăzeci de ani. Ce ne plac glumele noastre!", s-au distrat junii PSD-iști, neștiind că dialogul lor este filmat.

Axe și Impozite

Vinietă pentru "brăileni"

* Mașina de vot a PSD-ului e categoric prinsă în ecuația acestui impozit neașteptat de mare. Doar ați văzut cozile de la taxe și impozite din Galați. Gurile rele au făcut și o medie de vârstă a persoanelor grăbite să scape de datorii pe anul în curs, dar preferăm să nu coborâm atât de jos nivelul discuției.

* Să nu vă mirați dacă veți vedea gălățenii mergând numai cu roaba pe Domnească, eventual seara, când se obișnuiesc plimbările "la relanti"! Cine să plătească sume atât de mari pentru o mașină normală, așa cum prevede Consiliul Local? Posesorii de roabă ar putea scoate din buzunar un impozit mai mare cu maximum 5 lei.

* Cetățenii care au anunțat că își vor înmatricula bolizii în Brăila sau în altă localități nu vor avea, în ciuda așteptărilor, motive de bucurie. Primăria intenționează să impună o vinietă la intrarea în Galați pentru toate mașinile cu număr de Brăila, Vrancea și Vaslui.

* Singurele autoturisme care nu poluează în oraș sunt autobuzele din flota societății Transurb, a stabilit un specialist cu deficiențe de văz, auz și miros, aflat în trecere prin zonă. Prin urmare, acestea vor fi exceptate de la plata impozitului cu 55 la sută mai mare decât în 2020.

De-a baba roaba

Garaje pentru vaccinare

Simpatizanții fostului primar gălățean Eugen Durbacă au protestat zilele trecute în fața Prefecturii vizavi de organizarea defectuoasă pentru vaccinarea anti-Covid-19. Cei mai mulți dintre ei solicită reconstruirea garajelor apărute în anii ’90: "Ne plângem că nu există destule centre pentru vaccinare, dar nu vrem să vedem că Galațiul a avut o viziune specială când a ridicat garajele. Acum ne-am fi putut vaccina cu toții în aceste construcții minunate. Jos, Stan și Pucheanu, sus garajele!" Orice alt comentariu este de prisos.

Durbacă și cu Parcă

Galațiul în imagini

ADUNAREA NEBUNILOR de Submarin Cosorescu

Adunaţi nebunii de pe stradă

şi duceţi-i unde le este locul, timpul şi vremea lor,

adunaţi-i cu grebla, cu mătura şi cu făraşul -

nu vedeţi că sunt nişte substantive cu iz ucigător?

Adunaţi nebunii de sex normal şi de sex opus,

nebunii albi şi negri şi tehnicolori -

nu vedeţi că sunt nişte inutili contagioşi

şi periculoşi şi numeroşi şi repede reproducători?

Adunaţii nebunii de pe stradă,

cât nu transformă cetatea în focar de infecţie -

nu vedeţi că sănătoşii sunt din ce în ce mai puţini

şi lipsiţi de imunitate şi de protecţie?

Adunaţi nebunii de dinăuntru şi de dinafară

şi duceţi-i în separeul pentru reparaţii şi purificare -

altfel, candoarea se îndoaie şi se sfărâmă,

văzduhul se sufocă şi cade din picioare!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2809 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 03:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.