Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un laborator din Rusia a anunțat că se lansează în domeniul cercetătorilor ce vizează virusuri care datează din Paleolitic și că va realiza o serie de teste pe baza țesuturilor de animale care au trăit în acea epocă și care au fost conservate în gheață. "Angajații centrului de cercetare Vector doresc să găsească paleovirusuri care ne vor permite să demarăm dezvoltarea paleovirusologiei în Rusia și să realizăm cercetări de ultimă oră în domeniul studierii evoluției virusurilor", au anunțat reprezentanții centrului de cercetare Vector, precizând că proiectul este realizat în colaborare cu Universitatea din Irkuțk.

Primele mostre de țesuturi au fost prelevate de la un cal preistoric, cu o vechime de aproape 6.500 de ani, descoperite în 2009 în Iakuția, o vastă regiune siberiană unde sunt descoperite cu regularitate rămășițe ale unor animale din Paleolitic, inclusiv ale unor mamuți. Proiectul prevede și studierea de țesuturi prelevate de la mamuți, elani, câini, potârnichi, diverse specii de rozătoare, iepuri și alte animale preistorice, relatează Agerpres.

Laboratorul Vector, un fost centru de dezvoltare a armelor biologice în epoca sovietică, situat în regiunea Novosibirsk din Siberia, este una dintre cele doar două structuri din lume în care sunt depozitate mostre cu virusul variolei. Institutul Vector a dezvoltat un vaccin împotriva noului coronavirus, EpiVacCorona, omologat în octombrie 2020 în Rusia.

Citit 1114 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 18:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro