Pasajul „Dunărea”, concesionat pentru 49 de ani. Vom avea OZN-uri cu păcănele
Foto: Marian Calestru

Pasajul „Dunărea”, concesionat pentru 49 de ani. Vom avea OZN-uri cu păcănele
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Prin votul aleşilor locali, Pasajul "Dunărea" a fost concesionat direct, fără licitaţie, pentru 49 de ani, unui celebru om de afaceri gălăţean. Decizia a fost luată ieri, în plenul şedinţei Consiliului Local, la propunerea primarului Ionuţ Pucheanu, şi este justificată de faptul că pasajul are nevoie de o consolidare serioasă, pe care administraţia locală nu şi-o poate permite financiar. Mai mult, ar răspunde în faţa Curţii de Conturi pentru consolidarea unui obiectiv deja reabilitat.

Pentru că s-a săturat de băşcălia şi de reproşurile gălăţenilor nemulţumiţi de reabilitarea Pasajului "Dunărea" şi mai ales de cele două copertine care nu seamănă deloc cu proiectul arhitecţilor, administraţia locală a decis să scape de el. Cum? Concesionându-l pentru 49 de ani unui om de afaceri gălăţean, al cărui nume a fost păstrat secret, motivat de protecţia datelor cu caracter personal, impusă de lege (GDPR).

Concesionarul, "un potent om de afaceri gălăţean", după cum a precizat primarul Ionuţ Pucheanu, şi-a asumat misiunea de a consolida pasajul subteran. Oficialităţile au recunoscut că, în ciuda reabilitării făcute, apa va continua să se infiltreze şi să pună în pericol tavanul şi întreaga construcţie. Pentru că o consolidare a pasajului este extrem de costisitoare, iar Primăria riscă să răspundă în faţa Curţii de Conturi pentru că ar executa asemenea intervenţii după o altă reabilitare, soluţia concesionării a părut cea mai avantajoasă.

Omul de afaceri se va ocupa de întreaga lucrare, ba, mai mult, s-a angajat să refacă "OZN-urile" actuale astfel încât aspectul lor să fie identic celui desenat de arhitecţi - îngemănarea de scoică şi val.

Conform datelor noastre, omul de afaceri îşi va amortiza cheltuielile substanţiale deschizând în pasaj un minicazino, adică amplasând acolo celebrele "păcănele". Pasajul fiind spaţiu deschis, păcănelele vor putea funcţiona indiferent de restricţiile impuse de lupta cu pandemia. În ceea ce priveşte traficul gălăţenilor, afaceristul este convins că aceştia au suficiente treceri de pietoni în imediata vecinătate a pasajului, deci nu e musai să-l străbată. În schimb, antreprenorul este dornic să sprijine orice artist care vrea să-şi filmeze un videoclip în pasaj, punându-i spaţiul gratuit la dispoziţie şi asigurând lumini şi sonorizare de calitate. Cu o condiţie! Să-i promoveze cazinoul!

Citiţi amănunte AICI.

Citit 8609 ori Ultima modificare Vineri, 02 Aprilie 2021 20:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.