Cele mai frumoase ţinuturi exotice din lume

Cele mai frumoase ţinuturi exotice din lume
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă faci parte dintre cei capabili să verse lacrimi la vederea unui peisaj desăvârșit, dacă ai străbate sute de kilometri pentru un apus de poveste sau dacă te roade până la os curiozitatea pentru tot ce este natură, atunci o să devorezi cele pe care le avem de povestit mai jos.

Am bătut pământu-n lung și-n lat și am găsit cele mai frumoase trei locuri din lume, care pot stinge setea oricărui călător ros până la os de curiozitate. Dacă simți cum nevoia de aventură te ridică din așternuturi și îți face vânt afară pe ușă, nu mai ai niciun motiv să te împotrivești.

Papua Noua Guinee

Având în vedere că vorbim despre una dintre țările cel mai puțin supuse privirilor turiștilor, nu ne miră tocmai din cale-afară faptul că aici își au lăcașul unele dintre cele mai exotice creaturi de pe planetă. Iubitorii de păsări vor găsi acest loc drept un paradis înțesat de nenumărate specii de zburătoare și alte viețuitoare greu de dibuit pe străzile gri ale civilizației. În acest colț de lume, cea mai mare parte a omenirii trăiește în comunitățile rurale rămase la fel de sute și sute de ani, iar Port Moresby este locul perfect pentru a începe explorarea grupurilor de suflete de aici.

Delta Olavango, Botswana

Tehnic vorbind, Delta Olavango este parte din Deșertul Kalahari, care își întinde nisipurile pe o suprafață de 930.000 de kilometri pătrați și ia sub oblăduirea-i o bucată însemnată din Botswana, ceva colțuri de Namibia și câteva petice din Africa de Sud. Dar delta este cu totul și cu totul altă experiență. Viziteaz-o în lunile-i de revărsare (iulie și august, mai exact) și vei asista cu ochii bulbucați la migrarea de an cu an a elefanților, leilor, bivolilor, girafelor și a altor câteva rubedenii, în vreme ce-și croiesc drum prin deșert pentru a ajunge în delta inundată de apă. După ce te prinde apusul urmărind aceste magnifice creaturi ale Domnului, întinde-ți cortul sub straja Căii Lactee și lasă-te furat de somn, în răgete de lei. Mai spectaculos de-atât nici că se poate.

Coasta Skeleton, Namibia

Reminescențele industriei vânătorii de balene au lăsat pe coastă cantități enorme de oase de balene și foci plus un nume pe măsura. Actualmente, locul este mai degrabă cunoscut pentru scheletele sinistre ale naufragiilor, dovada vie a existenței câtorva nefericiți care cândva au descoperit cât de înșelătoare pot fi rocile mării. Slavă Domnului, frumosul Parc Național al Coastei Skeleton (cu ai lui 16.845 de kilometri pătrați) este mai accesibil piciorului de călător, deși, dacă te încăpățânezi să ajungi în zona de nord, va trebui să rezervi un safari fly-in. Oricum, vei găsi aici o bucată de lume spectaculos de sălbatică și unică, înțesată de dune ce oferă adăpost babuinilor, girafelor, leilor, rinocerilor negri și antilopelor.

(Din surse online)

Citit 920 ori Ultima modificare Duminică, 18 Aprilie 2021 03:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.