România nu s-a calificat în finala Eurovision 2021 (VIDEO)

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2021 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Din păcate, pentru a treia oară la rând, România a părăsit Eurovision Song Contest în faza semifinalelor. Voturile acordate piesei „Amnesia”, interpretate de Roxen, nu au fost suficiente pentru a se califica în finala competiţiei.

Prima semifinală a Eurovision Song Contest 2021 s-a desfăşurat marţi seara, pe scena Rotterdam Ahoy şi a fost transmisă în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi online pe TVR+. Reprezentanta României, Roxen a avut numărul 13 în concurs şi a oferit un show spectaculos alături de cinci dansatori, interpretând piesa „Amnesia”.

România s-a luptat cu artişti din Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia și Ucraina pentru unul dintre cele locuri din marea finală. Artiştii finalişti au fost aleşi în urma votului publicului - prin telefon, SMS sau aplicaţia online oficială - şi al juriilor de specialitate din ţările participante, ponderile fiind egale.

Din păcate, Roxen nu s-a numărat printre câștigătorii primei semifinale: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaijan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia, Ucraina.

Cea de-a doua semifinală a concursului, care va avea loc joi, 20 mai 2021, iar pe scenă vor urca artişti din San Marino, Estonia, Republica Cehă, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elveţia, Danemarca.

În finala transmisă sâmbătă, 22 mai, câștigătorilor din semifinale li se vor alătura țările calificate direct în finala concursului: Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Spania și Regatul Țărilor de Jos.

Peformanţe şi dezamăgiri

Revenind la România, trebuie reamintit că a mai ratat calificarea în finala Eurovision în 2018, când a fost reprezentată de trupa „The Humans” şi în 2019, când a fost reprezentată de Ester Peony.

Ultima ediție în care România a reușit să mai ajungă în finală, a fost în 2017, când Ilinca şi Alex Florea, cu piesa „Yodel It!”, au ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final, cu 282 de puncte, fiind cel mai mare punctaj obținut vreodată de o melodie românească într-o finală Eurovision.

Nu trebuie uitate, însă, cele mai bune performanţe ale ţării noastre la Eurovision: de două ori locul al treilea graţie artiştilor Luminiţa Anghel & Sistem în 2005 şi Paulei Seling şi lui Ovi în 2010) şi o dată locul al patrulea datorită lui Mihai Trăistariu, în 2006.

Citit 2929 ori Ultima modificare Vineri, 21 Mai 2021 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.