Graffiti în centrul Galațiului, la cel mai înalt nivel: Hologramă-surpriză pe geamurile Pasajului! PAMFLET

Graffiti în centrul Galațiului, la cel mai înalt nivel: Hologramă-surpriză pe geamurile Pasajului! PAMFLET
Chiar că este un desen de speriat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mesaje, nume și desene. Aceasta era, până mai ieri, semiotica de pe geamurile marelui pasa de la kilometrul zero al urbei. Mai nou, holograma unui certificat de urbanism sperie in corpore angajații municipalității. Cine și de ce dorește să se răzbune?

Se caută femeie de serviciu

Ne minunam zilele trecute că geamurile uriașe ale Pasajului Dunărea din buricul târgului le servesc drept inspirație tinerilor artiști care bântuie străzile la lumina neoanelor. Pe praful de două degete de pe pereții de sticlă ai OZN-urilor apărute în primul mandat al lui Ionuț Pucheanu au apărut diverse mesaje, nume și desene. Numai în pielea unei femei de serviciu să nu fii, căci se vorbește tot mai intens despre ocuparea unui asemenea job. “Este obligatoriu să ne gândim la un post de acest gen, ne trebuie o femeie de vreo doi metri și douăzeci de centimetri pentru a șterge praful și de a spăla acest obiectiv”, a fost auzit primaul orașului în spatele unor uși închise.

Sau bărbat, ca să nu iasă discuții

Ulterior, aducându-și aminte de rigorile corectitudinii politice, Ionuț Pucheanu le-ar fi spus subordonaților că pot căuta și un bărbat de asemenea dimensiuni: “Mai mic să nu fie, dar mai înalt, ca să spele și acoperișul hotelului Dunărea, se primește. Hahaha!” Glume. Problema este că un serviciu sau o ființă vie trebuie neapărat să stea de pază în acest punct de o importanță colosală: zilele trecute, pe un geam al pasajului a fost desenată holograma unui certificat de urbanism cu semnătura și ștampila edilului-șef. “Am crezut că e gluma proastă a cuiva, că se țin unii de șotii pentru a deranja bunul mers al administrației locale, dar fix documentul ăla era. Am înghețat pe loc”, ne-a declarat viceprimarul Sorin Enache.

Descoperirea angajatei Ecosal

Isprava a fost remarcată de o angajată a serviciului Ecosal: “Eram prin zonă, mamaie, că mă duceam să-mi iau țigări de la Modern și mi-a sărit în ochi pocitania aia. Eu nu am carte, că de aia am ajuns la mătură și greblă, și am crezut că e o poză după carnetul de note al domnului primar, pupa-i-aș începutul de chelie! Că era ceva care seamănă cu numele lui, că îl am și în legitimația mea de muncă. Și am zis, aoleu, mămică, ce note mari și multe este (sic!) pe foaia asta!” Câțiva reprezentanți ai municipalității sunt tentați să creadă că e vorba de magie sau de o mână criminală. Criminal de talentată.

Primarea Neagră

Pamflet în versuri

FUFA de Submarin Cosorescu

Sunt fufă, merg pe stradă ca o egretă friptă,

fac fitness, am alură... zici c-am fugit din criptă,

mănânc numai grisine umplute cu hardal,

îmi place bambiliciul şi sexul virtual!

Mă doare-n fundul curţii de normă şi morală,

fotoliul de starletă mi-i ţintă principală,

fac victime oriunde, oricând, oricum, uşor:

mămica-i carnivoră, tăticu-i erbivor!

N-am treabă cu părerea din jur, mă enervează

principii, coduri, stasuri de sus şi de la bază,

mi-i silă de bătrânul senin, tăcut şi şui,

mi-i greaţă de prezenţa şi rugămintea lui!

Trăiască nesimţirea-n troleu, în lift şi-n toate:

mă sună telefonul, zbier, tremur, dau din coate -

sunt fufă... şi îmi apăr statutul, pas cu pas:

mă duc să-mi ung filetul şurubului din nas!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

“E lucrarea lu’ spurca-l-ar pământul!”

* Actul oficial apărut sub forma unei imagini pe unul dintre pereții de sticlă ai Pasajului Dunărea ar putea conține date importante referitoare la transformarea Falezei Dunării. “E posibil ca adversarii noștri politici să fi pus mâna pe documentele acestui proiect și să încerce să ne discrediteze”, a comentat un consilier local PSD.

* Opoziția consideră, prin vocea unui reprezentant USR-PLUS, că e vorba doar de țesătura unor păianjeni care ar aduce vag cu conturul unui certificat de urbanism. Îl contrazicem. Vă rugăm să mergeți la fața locului și să observați cu atenție numele și semnătura primarului! E ușor să facem comentarii doar din birou. Cu alte cuvinte, la muncă! De poezii ne putem ține și noi.

* O vrăjitoare la care pagina de pamflet a Vieții libere a apelat și în trecut a încercat să ghicească în holograme. “E lucrare a ăluia, ptiu, spurca-l-ar pământul! (n.r. – deja ne gândeam la diverse nume din politica dunăreană) Vai, ce văd aici, nu-i a bine. Zice ceva și despre intrarea la plaja Dunărea, zice că ăia mici ar avea reducere, nu știu la ce se referă, dar mi s-a făcut pielea de găină”, ne-a explicat în linii mari o practicantă de magie aproape albă.

Magia Halbă

PSD renunță iar la Primăria Tg. Bujor

În toamna anului trecut, Laurențiu Gîdei (foto) câștiga un nou mandat de primar al municipiului Târgu Bujor. La scurt timp, social-democratul a prins loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților: a plecat la Parlament și a lăsat Primăria goală. Au urmat noi alegeri, desfășurate duminica trecută. Tot PSD-ul a învins, Ion Andone, fost viceprimar în era Gîdei, a ieșit primul, însă jocurile nu au luat sfârșit. Conform unor zvonuri de ultimă oră, noul conducător al Bujorului ar dori să renunțe la demnitatea câștigată. “Am vrut să demonstrăm că putem. Atât”, a comentat purtătorul de cuvânt al PSD Galați.

Let’s have a Gîdei!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4963 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iulie 2021 00:14

Mai multe din această categorie: