Cine este eroul negativ în noul „Doctor Strange”?

Cine este eroul negativ în noul „Doctor Strange”?
Primejdiosul erou negativ Shuma-Gorath va fi probabil maleficul personaj din sequel-ul lui Doctor Strange
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce a petrecut peste cinci decenii pe paginile Marvel Comics, Vrăjitorul suprem însuși, Doctor Strange, a ajuns în Universul Cinematografic, în 2016. În primul film care i-a fost dedicat, Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) a evoluat de la postura unui neurochirurg de succes, dar arogant, până la aceea de păzitor al Pietrei Timpului și a Sanctum Sanctorum - învingându-i, pe drum, și pe eroii negativi Dormammu și Kaecilius (Mads Mikkelsen).

”Doctor Strange in the Multiverse of Madness” se pregătește să fie o poveste tumultoasă marca Marvel, care vine după WandaVision de la Disney, ce o adaugă pe Scarlet Witch - personajul lui Elizabeth Olsen - și care se va derula în jurul încheierii lui ”Spider-Man: No Way Home” din decembrie 2021. Nu e nevoie să mai spunem, un nou erou negativ va apărea la orizont, unul care îi va da lui Strange o opoziție pe cinste, și cine anume va fi acesta urmează să aflăm: câteva zvonuri ies la lumină, scrie publicația Looper, potrivit cinemagia.ro.

Dacă ne luăm după benzile desenate, primejdiosul erou negativ Shuma-Gorath va fi probabil maleficul personaj din sequel-ul lui Doctor Strange. Iată câteva lucruri despre acest monstru interdimensional. Simplu spus, Shuma-Gorath este definiția horror-ului în sine. Adesea, este descris drept o masă amestecată de tentacule, cu un singur ochi mare în centrul „corpului”, fiind echipat cu o gamă întreagă de puteri, inclusiv cu controlul minții și cu impulsuri de energie. Atât imaginea cât și puterile lui vin din faptul că este unul dintre ”Cei vechi” - o rasă aproape omnipotentă de ființe care vin de dinainte de crearea Pământului și, uneori, dinainte de crearea Universului. Cu o foame nestăvilită de putere și de control asupra tuturor celor care locuiesc Cosmosul, Shuma-Gorath a preluat sute de dimensiuni de-a lungul vieții lui. Totuși, tentativele sale de a controla tărâmul pământesc nu au mers cum își dorea, prima lui izgonire având loc în anul 1.000.000 î.Chr. Vrăjitorul călător în timp Sise-Neg a reușit să izgonească monstrul, însă acesta și-a găsit drumul înapoi către tărâmul râvnit. Peste alte mii de ani, Shuma-Gorath a revenit și s-a impus ca o zeitate criminală în fața locuitorilor Pământului.

Prima întâlnire notabilă cu Doctor Strange din benzile desenate a surprins monstrul vechi de eoni invadând mintea Celui din vechime, astfel obligându-l pe Strange să își ucidă mentorul pentru a nu-l lăsa pe Shuma-Gorath să pună piciorul din nou pe Pământ. Vrăjitorul Suprem a câștigat atunci, dar era numai o părticică din războaiele pe care urma să le poarte cu acea amenințare cosmică.

Citit 644 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iulie 2021 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.