Liberalul George Stângă, prins și în biroul Ursulei de la UE (PAMFLET)

Liberalul George Stângă, prins și în biroul Ursulei de la UE (PAMFLET)
Stângă, alături de madam Ursula, după ce au discutat diverse lucruri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După recitalul din biroul ministrului Drulă, politicianul care conduce PNL Galați a ajuns mai sus, la șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cine acuză?

Mai ușor cu acuzațiile pe scări, după înregistrările acelea care au scăpat în presa plătită din România! Deputatul PNL de Galați George Stângă, recent reales la al nu-știm-câtelea congres local, a intrat cu stângul, ca să-și respecte numele, în scrutinul pe care nu l-ar fi câștigat decât dacă ar fi luat foc vreun autobuz cu navetiști marțieni chiar în fața sediului partidului. E adevărat, există înregistrări care confirmă faptul că George a făcut temenele prin biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, solicitându-i acestuia prelungirea mandatelor unor amici din interes. E vorba de șefii de la APDM și AFDJ. Urmau alegerile, măcar aparențele trebuiau salvate.

Reportofon buclucaș

"Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă, ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei", se aude pe banda aia. A naibii, n-ar fi putut să-i moară chiar atunci aparatura curiosului de la DNA care instalase măgăoaia în bârlogul lui Drulă? Totuși, ecourile se vor stinge și rușinea se va evapora. Dacă se va trece, însă, peste cel mai nou episod cu Stângă erou principal. Pagina de Pamflet a "Vieții libere" a pus mâna pe un reportofon uitat de un ziarist belgian în biroul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. "Am auzit acolo lucruri nemaipomenite, nu știm ce să spunem. Luați voi înregistrarea, nouă nu ne vine să credem", ne-a povestit jurnalistul acreditat la Bruxelles.

Replica femeii, genială

Stângă a fost săptămânile trecute la Ursula, unul dintre capii Uniunii Europene, în definitiv, pentru a-i cere fonduri suplimentare pentru județul Galați. "Doamnă președintă, fac ce doriți dumneavoastră! Ajutați-mă cu județul ăsta, cu Galațiul! Prin PNRR, prin ce doriți. Dați-mi bani ca să fac și unele, și altele, doar în interesul celor mulți, nu pentru mine, doamnă! Credeți că pentru mine sau pentru acoliți fac politică? Niciodată, doar pentru binele comun", se aude vocea vlăguită a parlamentarului de Dunăre. Din nefericire, el i-a vorbit boieroaicei în limba română și nu a cules decât un zâmbet generos. Amfitrioana i-a și răspuns, lundu-l de braț: "No, I didn't order pizza (n.r. - N-am comandat pizza)."

Deputată și depumamă

Pamflet în versuri

SFIDARE de Submarin Cosorescu

O Ţară cu penibili şi penali/ la vârf, cu trândavi şi gherţoi la bază,

se duce-n râpă, fără Viitor,/ şade-n pericol şi agonizează!

Cu marţafoi la cârmă şi cu hoţi/ puşi paznici la cireadă şi la stână,

s-alege praf şi pulbere din tot/ ce mai înseamnă (azi) Limba Română!

Snobi, mameluci, lichele şi ciudaţi/ la vorbă şi la gest şi la veşminte,

sfidează orice urmă de bun simţ,/ sfărâmă Cruci şi scuipă pe Morminte!

Cică-s moderni şi cică sunt în ton/ cu „marile” a/salturi de „afară” -

de fapt, sunt uniformi şi-alcătuiesc/ o masă monotonă, a/gregară!

Spirit de şleahtă, iz de ignorant,/ „profundă” exprimare grobiană -

ăsta-i liantul cestui „monolit”:/ „sfânt” mitocan şi „sfântă” mitocană!

Se surpă Ţara, Limba... totu-i trist/ când sconcsul de pe vârf râde şi cască -

lovită-n trup şi-n suflet şi-n destin,/ aşteaptă intervenţie Cerească!

Notă: cacofonia din versul 5 este intenţionată! Merită, nu?

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Te cunosc de undeva?

* Se pare că liderul PNL Galați ar fi întrebat-o pe doamna Ursula dacă o cunoaște de undeva. E o veche strategie, un soi de marketing de bordură: intri în discuție cu o persoană necunoscută, te uiți atent câteva secunde și brusc îi spui că sigur ai mai văzut-o. Inventezi și câteva cercuri sus-puse în care e de presupus că v-ați întâlnit și se poate închega o relație de încredere. Păcat, von der Leyen n-a înțeles nimic. Nu prea vorbește româna.

* Stângă a solicitat fonduri pentru aeroport. A și confecționat un avion din hârtie pentru a-i explica șefei CE despre ce este vorba. La final, femeia de serviciu a ieșit cu vreo șapte bucăți de hârtie împăturite. Vrum-vrruuum!

* Conform unor guri slobode, liberalul gălățean l-a sunat pe ministrul Drulă după vizita făcută la Bruxelles. “Boss, o să te țin minte, ai scăldat-o când am fost la tine. Știi de unde mă întorc? Am fost la Ursula, mă, și le-am rezolvat pe toate. S-ar putea să fiu ministru mâine-poimâine, că nu mi-a zis când, dar sigur n-o să mă lase în ploaie", i-a povestit George, încântat peste măsură.

* Șefii de la APDM și AFDJ au primit câte un magnet de frigider de la superiorul lor. Ce vizită frumoasă de lucru!

Demisia Europeană

Elevi amenințați cu "eroarea de borderou"

Deja celebra "eroare de borderou", incident în urma căruia o elevă din Galați a trecut prin stări fără precedent, ea fiind notată cu 3 la Evaluarea Națională (abia la recorectare s-a remediat greșeala), va fi folosită în educația din județul nostru. Evident, pe post de bau-bau. Unii dintre profesorii gălățeni și-au pregătit acest exemplu pe post de argument forte. "Dacă nu vor fi cuminți, îi voi da pe mâna acelui profesor corector din Vrancea. N-am nevoie de scandal la cursurile mele", ne-a declarat un profesor de atelier din Matca.

Evacuarea Națională

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2841 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iulie 2021 00:15

Mai multe din această categorie: