Viaţa sexuală a femeilor, în urmă cu 100 de ani

Viaţa sexuală a femeilor, în urmă cu 100 de ani
Jumătate dintre femei considerau că sexul trebuia să le ofere plăcere ambilor parteneri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În arhivele Universităţii Stanford a fost descoperit primul studiu despre sex, făcut în secolul al XIX-lea de o profesoară universitară. La cercetarea cu pricina au participat numai femei. Răspunsurile oferite în cadrul studiului arată că viaţa intimă a reprezentantelor sexului frumos era, în urmă cu peste un secol, mai incitantă decât indică studii similare făcute în ziua de azi.

Istoricul Carl Degler a descoperit din întâmplare, în urmă cu câţiva ani, ceea ce pare să fie prima cercetare despre sexualitate, făcută de profesoara universitară Clelia Duel Mosher, între 1900 şi 1920, perioadă în care a lucrat în cadrul Universităţii Stanford, instituţie de învăţământ înfiinţată în 1885. Aceasta a reuşit să primească răspunsuri de la 450 de femei pentru chestionarul pe care l-a gândit, multe dintre ele născute în anul 1862, în dorinţa de a înţelege ce se întâmpla în intimitatea cuplurilor în epoca victoriană.

Răspunsurile oferite de femei la întrebările referitoare la viaţa lor sexuală au indicat că 78 la sută îşi doreau să facă sex cu partenerii lor, deşi multe căsătorii erau aranjate în acele vremuri. Un lucru care ar putea să pară surprinzător este că 75 la sută din femeile care au răspuns la întrebările Cleliei Mosher au precizat că aveau orgasm în mod regulat. Proporţia este cu mult mai mare decât cea oferită de studii similare făcute în zilele noastre, conform cărora numai 57 la sută din femei reuşesc să experimenteze orgasmul. Deşi, la 1900, sexul în cuplu era făcut mai ales cu scopul de a avea copii, nu pentru plăcerea partenerilor, cercetarea veche de peste un secol relevă că 53 la sută din femei considerau că sexul trebuia să le ofere plăcere ambilor parteneri, acesta fiind unul dintre cele mai importante aspecte menţionate de participantele la studiu, notează publicaţia "The Independent".

În ceea ce priveşte frecvenţa raporturilor sexuale, trei sferturi din femei au menţionat că făceau sex cel puţin o dată pe săptămână, iar un sfert din acestea chiar au mărturisit că îndrăzneau să le vorbească soţilor despre faptul că nu sunt fericite cu viaţa lor intimă.

Printre concluziile trase de Mosher, în urma rezultatelor cercetării, se arăta că bărbaţii acelor timpuri nu acordau suficientă atenţie dorinţelor sexuale ale femeilor.

Citit 3222 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iulie 2021 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.