S-au înscris la facultate pentru all-inclusive. Admitere angro la Universitatea „Dunărea de Jos” (PAMFLET)

S-au înscris la facultate pentru all-inclusive. Admitere angro la Universitatea „Dunărea de Jos” (PAMFLET)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Studiile superioare trec în plan secund, importante sunt premiile puse la bătaie de UDJ Galați: de la un pix până la o ieșire la munte. O tânără candidată își dorește chiar o vacanță cu de toate la bulgari. 

Potul cel mare. Sau potul cel munte

Trebuie să fii o fire insensibilă, doar așa eviți anul acesta admiterea la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați. Școala ca școala, dacă putem numi astfel instruirea într-una dintre cele mai bine văzute instituții universitare din România, premiile sunt baza evenimentului aflat deja în desfășurare. Anul trecut, UDJ a pornit campania "Tu te înscrii, noi te premiem", potul major fiind o excursie la Marea Neagră. Acea mare care încă nu se bucura de o plajă kilometrică la Mamaia. De data aceasta, mergem la munte, vorba echipajului vesel din celebra serie a B.D.-urilor. Apoi, în 2021, s-ar putea aventura într-o acțiune, însă nu e treaba paginii de Pamflet a "Vieții libere" să creioneze scenariul unei entități atât de iubite ca Universitatea de pe Domnească.

Cum să nu vrei un rucsac?

Ca să fie articolul complet, am dat iama în lacul de absolvenți de liceu, erau de cules păreri-gârlă. De pildă, Ioana ne-a mărturisit că a aplicat la UDJ pentru un pix cu laser pointer: "Am citit anunțul și mi s-a părut wow acest premiu. Sper din tot sufletul să-l câștig." Marcel, venit de la Suceava, s-a arătat foarte interesat de rechizitele puse la bătaie de instituție. "Este stimulentul care m-a pus pe drum tocmai din nordul țării. Bine, ar mai fi acolo un premiu la care nu am curajul să sper. E vorba de rucsac", ni s-a destăinuit tânărul. Un altul, Ion din Băleni, județul Galați, susține că vrea să meargă la munte: "Dacă nu era această tombolă, eu nici nu știam că România are munte. Na, nu prea mi-a plăcut geografia. Deci, da, pentru asta vreau să fiu student aici. Ca să merg la Lepșa."

Dar unii evită universitatea

Cerasela, originară din Vaslui, ne-a întrebat dacă nu se oferă și o vacanță la all-inclusive. "Student poți să fii și la o sută de ani, pe mine m-ar interesa o ieșire cu toate prânzurile asigurate. Nu-i întrebați pe cei de la facultate de ce sunt premii atât de puține în această campanie? Vreau la bulgari!", s-a insinuat vecina de județ, însă am întâlnit și adolescenți care fug de studiile superioare. "Nu, stați așa, nu pic ușor în plasa cuiva, că nu m-am născut ieri. Am văzut condițiile de admitere: risc să câștig un abonament de o lună de zile la o sală de fitness. Am înnebunit? Eu vreau să studiez, nu să slăbesc. Asta este, pe mine m-au pierdut de mușteriu", ne-a declarat Marius. Admiterea continuă.
Marea Neagă

Pamflet în versuri

O BELEA NAȚIONALĂ (în troleibuz) de Submarin Cosorescu

O ţaţă mala/divă, cu ochelari „pă freză”,
răcneşte într-o sculă, modern, cu isterie -
o doare-n devla goală că sfarmă împrejurul,
că lumea o „descântă” frumos, ca pe-o zurlie!

Şi dă-i şi urlă - urlă ca fiara în capcană -
şi mi se face milă, mă vâră în ispită:
sunteţi defectă, lady? aveţi gândaci la rânză?
aveţi cerebeloză? sunteţi cumva zărghită?

vreţi ceai de pandalie? pilulă de cal/mare?
vreţi frecţii? jucărele? tandreţe? hârjoneală?
sunteţi cu capul? lady, eu cred că e mai bine
cu ciocul mic... hai... gata... belea naţională!

Înverşunată, ţaţa mă sfarmă cu privirea,
cu vorbe contondente, zvârlite ca din prăştii:
te bag în puncte-puncte! vezi ce manierată-s
că nu jignesc în faţă? dispari în crucea mă-tii!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Mititei cu muștar, la intrare?

* Marketingul este indispensabil, de aceea se aude că nu e departe ziua în care vor fi oferiți mititei cu muștar chiar la intrarea în Universitate. Să nu fie muștar franțuzesc, ar fi ordonat un profesor de limba engleză născut aproape de municipiul Tecuci.
* Firește, răutăcioșii (poate fi vorba de concurență) își dau coate: "Cum e posibil să dai penar și pix ca premii, dar să nu prinzi în schemă și celebra sacoșă? Mi se pare o dovadă de calicie. Păi, așa nu mai reușim să captăm atenția tinerilor. Vor veni doar din snobism, pentru instruire."
* Un bilet de autobuz, un loc pe rândul de la geam în orele de laborator, o vacanță la Tulucești și un selfie cu unul dintre paznicii Universității, iată o listă a altor recompense care nu au trecut de comisia care organizează tombola de la "Dunărea de Jos". Se pare că nu se găsise un spațiu adecvat de cazare în comuna cu același nume, ci doar la Frumușița.
* În urma săpăturilor noastre, am aflat că o delegație a localității Lacu Sărat a încercat un lobby pentru includerea stațiunii în ecuația tombolei. "E păcat, mai ales acum, când am reușit să aducem și șezlonguri", au afirmat oficialii din județul Brăila.
Orașul cu Floare de Mititei

Se redeschide Plaja. În decembrie

Primarul Ionuț Pucheanu este relaxat în privința datei de redeschidere a Plajei "Dunărea". Edilul-șef a declarat că pe 1 august 2021 va fi tăiată panglica, însă întâiul gospodar al urbei, care ar trebui să fie și primul îmbăiat din municipiul dotat cu aqua park nou-nouț, ne pregătește o uriașă surpriză. Se pare că ne vom putea bălăci abia din decembrie încolo. "Va fi frumos, mai ales de Ziua Națională, să ieși la o plajă acoperită și la un cocteil încălzit", s-a scăpat să declare un viceprimar al Galațiului.
Șezlong, nenicule!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 6992 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iulie 2021 02:43

Mai multe din această categorie: