Extraordinar | Lipsa infrastructurii ne-a privat de o mare lovitură: Messi a fost aproape de Oțelul! (PAMFLET)

Extraordinar | Lipsa infrastructurii ne-a privat de o mare lovitură: Messi a fost aproape de Oțelul! (PAMFLET)
Messi și Pucheanu bătuseră palma într-o sală a clubului FC Barcelona
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Dacă n-ar fi semnat cu Parisul, noi încă l-am fi așteptat. Pe aeroport (nu știm care), așa rămăsese.

Alte oferte?

Nu are rost să ne distrăm fără motiv, are și fake-news-ul parfumul său, însă când e vorba de chestiuni serioase, e obligatoriu să consultați pagina de pamflet a "Vieții libere". Presa din întregul univers, nu doar de pe planeta Pământ, a vuit despre plecarea cu tam-tam și lacrimi aspre a celui mai galonat fotbalist de la marele club FC Barcelona. Între timp, argentinianul Lionel Messi - nu putea fi vorba despre altul - și-a dat acordul pentru a juca la o altă mare uzină din industria sportului-rege, e vorba despre Paris St. Germain. N-au existat și alte oferte?, a fost întrebat Leo, la conferința de presă organizată cu ocazia trecerii în capitala Franței. Ba da, am avut șansa să merg în România, a răspuns starul sud-american.

Știa ceva despre noi

Ne-am interesat: Galațiul, prin intervenția rocambolescă a primarului Ionuț Pucheanu, obținuse deja "autograful" lui Messi. Nu pentru CSM Galați, așa cum se putea crede, ci ca să lupte alături de Oțelul lui Dorinel Munteanu în Liga a III-a. Acestea sunt, totuși, detalii mai puțin cunoscute de argentinian. În linii mari, fostul Balon de Aur știa că Oțelul a câștigat campionatul, chiar dacă acum zece ani, și că a participat în grupele Ligii Campionilor. Altele au fost aspectele care l-au atras pe marele sportiv spre Dunărea de Jos. Un cunoscut i-a aruncat o știre din media internațională: "Uite, hermano, dacă tot pleci de la Barca, uită-te pe topul ăsta al orașelor cu cele mai bune și diversificate restaurante!"

Restaurante, fete frumoase...

Se știe deja, Galațiul este în Top 10 la acest capitol, iar prietenii de suflet ai lui Messi aflaseră că un oarecare Radu Banciu considera urbea noastră drept capitala mondială a videochatului, cu cele mai frumoase femei din lume. "Leo, e șmecherie, nici nu e presiune mare acolo, sigur nu e ca la Barcelona. În plus, ai o vârstă și poate mai calci și tu strâmb. Ai și cu cine", i-au inoculat aceștia. În căutare de echipă, fotbalistul s-a întâlnit accidental cu primarul Pucheanu, aflat în concediu în Catalunia. Edilul, practic, s-a împiedicat de Leo în muzeul clubului din zona separatistă a Spaniei, i s-a prezentat drept gospodarul numărul 1 al municipiului și au bătut palma în câteva minute. Super-brandul și-a luat bilet de avion și era așteptat la... aerodromul Vădeni. A ajuns între timp la Paris.

Sporto Franco

Pamflet în versuri

BALADA MÂZGOSULUI UNIVERSAL de Submarin Cosorescu

Sunt un mâzgos cu capul gol sub glugă,

port blugi s(t)i(mulat)ori şi jerpeliţi,

port tenişi puturoşi, inscripţii toante,

am creier plin cu, cu, cu... zero biţi!

Mă sparg în giumbuşlucuri şi-n fasoane

lângă mâzgoasa mea grisină cool,

bălăbănim şi ne/simţim pe stradă:

ea - ca o divă; eu - ca un pendul!

Noi suntem din hailaif, ne ţine-n bască

de etici, de babaci, de hodorogi...

suntem independenţi de orice muncă,

suntem seminţe/sâmburi de escroci!

N-aveţi ce face, suntem la butoane:

sumă de trântori - viespi şi marţafoi...

dăm sfară, sfătuire, ultimatum:

la muncă, băăăăăăă!... ce vă uitaţi la noi?

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Planurile lui Messi

Și-ar fi dat copiii la Școala 28

* Ca să vină cu arme și bagaje la echipa de fotbal a orașului administrat de Pucheanu, Leo s-a asigurat că are unde să trăiască în condiții de top. Se pare că ar fi identificat o locuință de lux într-o vilă de pe Faleza Superioară a Dunării. Nu ar fi plătit chirie, ar fi cumpărat și celelalte case din vecinătate.

* Cei trei copii ai lui Messi aveau deja fișele pregătite pentru a fi înmatriculați la Școala Gimnazială Nr. 28, unitate de învățământ care și-a inaugurat recent o sală de sport foarte bine dotată. "Mă bucur, la sala asta vor putea să facă mișcare, vreau să-i cresc cum trebuie, nu să stea toată ziua pe telefoane", i s-ar fi confesat căpitanul Argentinei edilului-șef.

* Se pare că și apariția Aqua Parkului de la Plaja "Dunărea" a fost tentantă pentru familia argentiniană. A fost, numai că lipsa unui aeroport în zonă i-a schimbat radical planurile fotbalistului de 34 de ani. În Marele Paris nu va mai mânca la fel de bine ca în sud-estul României...

* Și pentru Antonela, consoarta starului plecat de la Barcelona, se făcuseră vorbele necesare pentru a avea ocupație. Urma să lucreze la un salon de manichiură-pedichiură din Țiglina 1.

ArgenTirighina

Protest. Se schimbă statuia din Parcul "Eminescu"

Vandalizată a mia oară, cu toate că obiectivul este și monitorizat video, statuia lui Mihai Eminescu din parcul cu același nume va fi mutată din centrul Galațiului. "Am priceput mesajul, n-are rost să insistăm. De atâtea ori i-a dispărut mâna muzei, acum Veronica este stropită cu o substanță roșie. E clar, gălățenii nu vor statuia lui Eminescu, poate fi un protest în genul celor BLM din SUA. Prin urmare, vom stabili ce statuie vom pune în locul acesteia. Avem de ales între artiștii contemporani Florin Salam, Nicolae Guță și Tzancă Uraganul", a declarat un consilier local.

Manelista lui Schindler

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3251 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 12:57

Mai multe din această categorie: