Veronica Ciocănel - premiată pentru originalitate în matematică

Veronica Ciocănel - premiată pentru originalitate în matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este puţin şocant pentru noi modul în care se studiază matematica în universităţile de peste Ocean.

De exemplu, studenţii participanţi la concursul anual de matematică aplicată au avut de ales una dintre următoarele probleme: „Metode de a localiza punctul cu cea mai bună eficienţă a lovirii mingii cu bâta de baseball şi influenţa materialelor din care este confecţionată bâta asupra forţei loviturii” sau „Dezvoltarea unei metode pentru a ajuta poliţia în investigarea şi intuirea unor viitoare locaţii a crimelor comise de criminali în serie”.

Printre cele 2.254 de echipe din aproape toată lumea s-a aflat şi una formată din doi chinezi şi o româncă - Veronica Ciocănel, gălăţeanca noastră care în urmă cu câţiva ani a primit o bursă de studiu integrală la Universitatea Duke din SUA.

Echipa din care face parte a ales varianta a doua de problemă şi în urma rezolvării a fost selectată printre cele câteva grupuri finaliste şi a primit Premiul „Ben Fusaro” pentru cea mai originală soluţie.

Veronica Ciocănel este cunoscută în comunitatea de la Duke ca unul dintre cei mai buni studenţi. Are numai calificative de A şi + A, iar recent a obţinut o bursă pentru şase săptămâni în studierea matematicii aplicate - studiul unor sisteme de pendule.

Cu asemenea rezultate, nu ne vom mira dacă în curând va face parte din corpul experţilor din CIA sau FBI şi va participa la acţiuni pe care noi le putem intui doar din filme.

Cum nu ştim dacă valoroasa tânără se va mai întoarce vreodată în ţară, nu ne rămâne decât să ne mândrim că Galaţiul a dat lumii asemenea oameni de toată isprava.

Comentariu foto: Veronica Ciocănel a fost premiată de Duke University şi cu un tricou care să-i eticheteze performanţele

Citit 1347 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.