Studiu: Cu cât faci mai mult sex, cu atât eşti mai fericit

Studiu: Cu cât faci mai mult sex, cu atât eşti mai fericit
Sursa foto, digi24.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu cât faci mai mult sex, cu atât vei fi mai fericit, arată un studiu realizat în urmă cu câțiva ani și citat de "Daily Mail". Cercetarea, efectuată de "US General Social Survey", pe un eşantion de 16.000 de americani, a descoperit că majoritatea celor intervievaţi puneau semnul de egalitate între fericire şi sex, atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor. Pe de altă parte, celibatul sau lipsa sexului nu influenţau nivelul de fericire, însă femeile care făceau sex doar o dată pe lună au raportat niveluri scăzute ale fericirii personale. Aceeaşi concluzie s-a descoperit şi în cazul bărbaţilor. Dar ambele sexe au declarat că, în măsura în care raporturile sexuale cresc, atunci se simt şi mai fericiţi.

O persoană tipică, potrivit studiului, face sex de două sau trei ori pe lună, dar media generală se rezumă la o partidă de sex pe săptămână, cel puţin. De altfel, şase la sută dintre respondenţii studiului au declarat că fac sex de cel puţin trei ori pe săptămână. Cercetarea a arătat că femeile cu studii superioare au mai puţini parteneri sexuali.

Tot studiul citat a arătat că banii nu garantează că poţi să ai parte mai uşor de sex. Cercetătorii au testat efectul venitului asupra numărului de parteneri sexuali pe care o persoană poate să îi aibă, precum şi asupra frecvenţei sexului şi nu au descoperit nicio schimbare semnificativă.

Citit 1230 ori Ultima modificare Vineri, 24 Septembrie 2021 22:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.