Iulie 2021, cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra

Iulie 2021, cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Luna iulie 2021 a fost luna cea mai caldă înregistrată vreodată pe Terra, a anunţat Agenţia naţională oceanică şi atmosferică (NOAA) din SUA, subliniind rolul schimbării climatice în acest nou record, relatează AFP, preluată de Agerpres. "Aici, primul loc este cel mai rău", a declarat într-un comunicat şeful NOAA, Rick Spinrad. "Luna iulie este în general luna cea mai caldă a anului, dar luna iulie 2021 s-a autodepăşit, devenind luna iulie şi în general luna cea mai caldă înregistrată vreodată". a adăugat el. "Acest nou record se adaugă traiectoriei îngrijorătoare şi deranjante pe care schimbarea climatică a plasat globul", a adăugat el.

Temperatura globală la suprafaţa planetei a fost mai ridicată cu 0,01 grade Celsius faţă de precedenta lună iulie cea mai caldă, în 2016 (la egalitate cu lunile iulie din 2019 şi 2020).

Înregistrările privind temperaturile au început în urmă cu 142 de ani, a precizat NOAA.

Serviciul european Copernicus privind schimbarea climatică (C3S) a estimat, la rândul său, că luna iulie 2021 a fost a treia cea mai caldă lună iulie înregistrată pe Terra. Este însă un lucru frecvent ca raportările agenţiilor să prezinte mici diferenţe în datele lor, notează AFP.

Citit 1158 ori Ultima modificare Duminică, 29 August 2021 02:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.