Prima imagine din viitorul serial „Lord of the Rings”

Prima imagine din viitorul serial „Lord of the Rings”
Dezvoltarea serialului a început în 2017, dar a fost oprită din cauza pandemiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Săptămâna trecută a venit cu vești noi despre ”Pământul de Mijloc” (Middle Earth), la ani distanță de la ultima producție din acest univers lansată pe marile ecrane. Astfel, serialul ”Lord of the Rings”, ambițiosul proiect al Amazon Studios, se va lansa în 240 de teritorii, pe Amazon Prime Video, la data de 2 septembrie 2022. Imaginea lansată recent reprezintă un cadru din primul episod, înfățișând un personaj necunoscut care privește spre o maiestuoasă cetate, posibil Minas Tirith din ținutul Gondor ori - după cum afirmă un cititor Cinemagia - orașul Gondolin, înainte ca acesta să fie distrus. 

Dezvoltat de către J.D. Payne și Patrick McKay, serialul ”The Lord of the Rings” este descris drept „o dramă epopeică”, una plasata în cel de-al doilea Ev al Pământului de Mijloc, la mii de ani cronologic înaintea acțiunii din seria de filme ”Stăpânul Inelelor”. Serialul aduce pentru prima oară pe micul ecran celebrul Al Doilea Ev al Pământului de Mijloc al lui Tolkien. Începând într-un moment de relativă pace, serialul urmărește un ansamblu de personaje, unele familiare, altele noi, pe măsură ce acestea se vor confrunta cu o forță a răului care reapare în Pamântul de Mijloc. 

Dezvoltarea serialului a început în 2017. În luna noiembrie a acelui an, Amazon a achiziționat drepturile de televiziune pentru ”Lord of the Rings” pentru aproape 250 de milioane de dolari. Ulterior, studiourile s-au angajat să realizeze o producție de cinci sezoane, în valoare de circa un miliard de dolari. Amazon Original intră astfel în istorie cu cel mai costisitor serial TV produs vreodată. Producția primului sezon a demarat în Auckland în februarie 2020, fiind însă oprită luni întregi din cauza pandemiei de COVID-19.

John D. Payne și Patrick McKay, creatorii și producătorii executivi ai acestuia, au declarat: „În căutarea locurilor perfecte de filmare, care să redea frumusețea primordială a celui de-Al Doilea Ev al Pământului de Mijloc, știam că trebuie să dăm de un ținut maiestuos, cu zone aproape neatinse de coastă, de munți și de păduri, un loc ce poate oferi, printre altele, logistică și profesioniști de primă clasă. Ne face mare plăcere să confirmăm faptul că Noua Zeelandă va fi casa noastră pentru serialul ce va avea la bază poveștile Stăpânul Inelelor ale lui J.R.R. Tolkien”.

J.A. Bayona, cunoscut pentru ”Jurassic World: Fallen Kingdom”, ”A Monster Calls”, ”The Impossible” și ”The Orphanage”, a semnat un contract ce îl pune la cârma primelor două episoade ale serialului, pe lângă calitatea sa de producător executiv. Regizorul serialului ”The Witcher”, Charlotte Brändström, va semna regia altor două.

Serialul va explora evenimente petrecute cu mult timp înaintea celor din „The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring”. Primul sezon ar putea avea 20 de episoade.

Citit 1363 ori Ultima modificare Duminică, 15 August 2021 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.