Sexul cu prezervativ le ajută pe femei să ajungă la orgasm

Sexul cu prezervativ le ajută pe femei să ajungă la orgasm
Contrar părerilor larg răspândite
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Multe cupluri nu vor să folosească prezervativul în timpul actului sexual de teamă că, în acest fel, contactul nu va mai fi la fel de plăcut. Este o idee complet greşită, pentru că folosirea prezervativului le ajută pe femei să aibă orgasm mai repede, spune sexologul Debby Herbenick.

Expertul citat este de părere că folosirea unui prezervativ în timpul actului sexual este asociată cu o rată mai mare a orgasmelor, mai ales în rândul femeilor tinere, scrie menshealth.com. Acest lucru se datorează mai ales funcţiei de protecţie pe care o are prezervativul. Femeia nu se mai teme de o sarcină nedorită sau de o boală cu transmitere sexuală şi se va relaxa mai repede în timp ce face sex.

Iar o femeie relaxată va ajunge mai repede şi poate chiar de mai multe ori la orgasm. În plus, pentru a face şi mai plăcut contactul sexual cu prezervativ, partenerii pot folosi un lubrifiant. În acest fel, penetrarea va fi mai uşoară şi va dispărea orice urmă de disconfort, spune Debby.

Curiozitate

Despre inovaţiile sexuale nu se vorbeşte foarte mult, deşi unele au fost născocite chiar de către oameni care s-au remarcat prin multe alte invenţii, lăudate şi apreciate de societate. Astfel, spre exemplu, după mai mult de zece ani de eforturi, timp în care a avut parte de mai multe eşecuri, de dezaprobarea prietenilor care îl considerau plin de iluzii, de sărăcie extremă şi chiar de o încarcerare scurtă, Charles Goodyear a reuşit să transforme cauciucul natural, mai sfărâmicios, într-unul mai durabil şi mai folositor. Invenţia lui a fost revoluţionară şi şi-a găsit multe aplicaţii, de la roţi de avioane până la curele de ceas.

În plus, el a inventat prezervativele din cauciuc, care erau mult mai uşor de folosit decât cele din intestine sau chiar din carapace de broască ţestoasă, care existau până atunci. E drept, aveau şi acestea minusurile lor, cum ar fi faptul că trebuiau făcute după măsuri, dar au însemnat un progres semnificativ, mai ales în ceea ce priveşte prevenţia bolilor cu transmitere sexuală.

Citit 998 ori Ultima modificare Vineri, 24 Septembrie 2021 22:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.