Falimentul City Insurance ne maturizează. Gălățenii, pregătiți de „amiabile” (PAMFLET)

Falimentul City Insurance ne maturizează. Gălățenii, pregătiți de „amiabile” (PAMFLET)
Asta înseamnă responsabilitate, să te interesezi pentru noua poliță RCA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ca să fie convingători în traficul gălățean destul de încercat, proprietarii de mașini din oraș încearcă să-și procure diverse argumente. Ba din piețele rușilor, ba din Piața Centrală. Sunt mai ieftine decât polițele de asigurare obligatorie.

E nevoie de măsuri

Nu-i așa că ne-am obișnuit ca marile companii de asigurări să dea faliment și să plătim cu toții voioși o nouă pagubă de proporții? Au mai fost pe piață Astra Asigurări și Carpatica Asig, iar acum se duce în groapă și City Insurance, firme la care posesorii de autoturism au încheiat de-a lungul vremii polițe de asigurare. Sau au încercat să-și repare mașina pe baza unor documente cu antetul societăților pomenite, și de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe veci miluite. Hemoragia pare greu de oprit, așadar e nevoie de măsuri, iar Galațiul n-a dus niciodată lipsa unor creiere revoluționare. Iată ce le-a trecut unora prin cap!

"Pe alții nu-i preocupă..."

Ieri, încă de dimineață, la depozitul de vechituri din Piața Centrală, dar și la cele două piețe ale rușilor, pe Calea Prutului și în Micro 17, erau cozi interminabile, concitadinii fiind preocupați să rezolve problema "noului RCA". Am deplasat carul de reportaj al paginii de Pamflet și am aflat chestiuni surprinzătoare: "Ne interesează problema asta, că vedem că pe alții nu-i preocupă. ASF-ul doarme, președintele joacă golf, iar chestiunile arzătoare pică tot pe umerii noștri. Semnăm noile RCA-uri, cum ar veni, adică ne luăm niște capete de fier, bâte, bucăți de cablu gros, bastoane telescopice, tot ce poate fi folosit în trafic la o amiabilă, în caz de tamponare", ne-au povestit câțiva gălățeni ieșit din comun de calmi.

Mai ieftine decât cele tradiționale

Ei sunt de părere că "noua poliță" este mult mai ieftină decât acelea tradiționale. "Într-un fel, e bine că dă faliment și City Insurance, că ne maturizează, dacă vreți. Acum deschidem și noi ochii și realizăm că un capăt de bâtă de baseball, ca să fim în ton cu cosmopolitismul domnului Iohannis, e nimica toată ca bani, pe lângă polițele alea pe care le încheiai o dată pe an sau o dată la șase luni", ne-a explicat Ion din Micro 20, iar Vasile din Valea orașului l-a completat: "Se plătesc mult mai ușor polițe când ai ceva la mână, o bucată de fier, ceva. Ești mai convingător, iar amiabila din intersecție, dacă îmi permiteți o figură de stil, n-o să dea niciodată faliment." Drumuri bune, colegii!

RCA Mondialu'

Pamflet în versuri

Balada omului Scârbos (stop-cadru în autobuz) de Submarin Cosorescu

Un om scârbos, cu silă, cu ochelari de soare,

stă crăcănat pe bancă şi urlă baliverne,

se scarpină-ntre deşte... îmi vine să fug naibii

când văd cum se întâmplă scursorile eterne!

Bocciul îmi rânjeşte, şi-ntinde nesimţirea,

dă din gâtlej, din ură, din şlapi şi din manele...

îi spun de frumuseţe, îl rog... n-am nici o şansă,

mă-njură, îmi promite scuipat şi zile grele!

Mă uit la călătorii înţepeniţi pe locuri...

nimeni nu scoate-o vorbă, aşa, spre îndreptare...

(nici lor nu le tihneşte şi nu le place romul)...

chitic, trântit în sineşi, drept/şui stă fiecare!

Citesc pe om inscripţii şi bâiguieli vulgare...

ce individ prea mândru, fetid, brutal, obraznic!...

Invoc divinitatea, poliţia, respectul...

apoi, cobor la prima şi fug la dracu-n praznic!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Polițe la casa de pariuri

* Ca să nu ai griji, în eventualitatea unui accident rutier minor, mai bine nu părăsești autoturismul. Rămâi acolo până la venirea Poliției, ne șoptesc câțiva instructori auto cu experiență. Nu se știe cum celălalt participant la trafic mânuiește mai cu talent bucata de "poliță" cumpărată en detail din piață.

* Există și gălățeni care își doresc să meargă direct la sediul City Insurance (e vorba de acei oameni care au RCA-uri la compania recent îngenuncheată de datorii), eventual la Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru a solicita explicații, însă ei trebuie să rămână în orașul de domiciliu pentru a-și asigura venitul necesar încheierii de noi polițe de asigurare. Ne înfuriem, glumim, dar rămânem pe partea dreaptă a carosabilului.

* Câțiva proprietari de mașini din Țiglina 2 ne-au scris la redacție că vor semna RCA-uri la o casă de pariuri. "Dacă tot e hazard, să mergem acolo unde hazardul este la el acasă! Întocmim polița la pariuri, băgăm și un bilet și poate avem noroc să ne scoatem banii pe poliță. E cel mai cinstit așa. Hai ai noștri!", ne-au spus aceștia.

Insurance, brice și carice

Polițiștii, invitați la furatul miresei

Pentru a preîntâmpina creșterea numărului de cazuri Covid-19, polițiștii gălățeni anunță că vor da buzna la nunți și cumetrii, acestea având ca "termen de expirare" ora 2 a dimineții. "Nu e rău deloc, noi îi vom aștepta în weekendul acesta încă de pe la ora 12, atunci când se fură mireasa. Ne scapă și de alte cheltuieli. Vor rămâne acolo, alături de noi, până va trece pericolul subtilizării celui mai important actor al nunții. Poate ne vor ajuta să și numărăm banii, după dar", au comentat câțiva cititori ai ziarului nostru, ei pregătindu-se de un eveniment unic în viață.

Junta lui Figaro

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1702 ori Ultima modificare Vineri, 24 Septembrie 2021 05:21

Mai multe din această categorie: