Arta şi natura, puţin mai scumpe

Arta şi natura, puţin mai scumpe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni au aprobat luni taxele şi tarifele pentru serviciile oferite de Muzeul de Artă Vizuală Galaţi şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Proiectul a fost unul dintre puţinele aflate pe ordinea de zi care a dat naştere la comentarii.

Mai exact, consilierul PNL Cătălin Paraschiv a obiectat că taxele de intrare la Grădina Botanică sunt mai mari decât în alte oraşe cum ar fi Timişoara, Sibiu sau Braşov unde adulţii nu plătesc mai mult de 3 lei, iar în contravaloarea sumei de 5 lei intră o familie formată din părinţi şi doi copii.

Dr. Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, consilier PSD, i-a replicat sec că oamenii au tendinţa să nu respecte ceea ce primesc gratis.

Mai mult, aşa cum se arată în raportul de specialitate al hotărârii, taxele practicate în prezent de către Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, sunt sub nivelul celor practicate de instituţii similare din ţară, de aceea se impune actualizarea acestora.

În ceea ce priveşte Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, ultima actualizare a tarifelor s-a făcut în anul 2008.

Mai mult, se menţionează că pentru taxele de vizitare pentru copii la muzeu, grădina botanică şi grădina zoologică cât şi pentru unele servicii (ceremonie nuntă, fotografiat şi filmat la cerere) nu s-a propus majorarea cuantumurilor faţă de anul 2008.

Cât costă?

La Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, taxa de vizitare este de 4 lei pentru adulţi şi un leu pentru copii, elevi şi studenţi.

Taxa foto - pentru scop comercial - este de 5 lei, iar cea video de 10 lei. Abonamentul anual costă 80 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii, elevi şi studenţi.

Pentru fotografiere şi filmare pentru uz personal se va solicita aprobarea conducerii şi nu se percep taxe.

Se acorda scutiri de la plata taxei pentru următoarele categorii de vizitatori: membrii Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM), delegaţii oficiale, angajaţi din sistemul culturii, ziarişti, veterani de război, persoane cu dizabilităţi, studenţii facultăţilor de profil;

Taxa de vizitare a Muzeului de Ştiinţe ale Naturii şi a Grădinii Botanice este de 1,5 lei pentru copii, elevi şi studenţi şi de 6 lei pentru adulţi.

Planetariul şi observaţiile solare costă 3 lei pentru copii şi 5 pentru adulţi. Observaţiile nocturne vă scot din buzunar doar 3 lei.

Ca să vizitaţi  Grădina Zoologică de la Gârboavele, plătiţi 1,5 lei pentru copii şi studenţi şi 6 lei pentru adulţi.

Pentru ceremonia de nuntă la Grădina Botanică pregătiţi 400 de lei. Pentru fotografii la eveniment plătiţi 200 de lei în timpul programului şi 250 de lei în afara programului de vizitare.

Fotografiile şi filmările la cerere, în grup sau individual, în scopuri necomerciale costă 15 lei pe zi.

Citit 1110 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.