Un serial „Blade Runner”, în pregătire chiar în aceste momente

Un serial „Blade Runner”, în pregătire chiar în aceste momente
„Blade Runner 2049” a fost lansat în urmă cu patru ani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ridley Scott, regizorul filmului cult „Blade Runner” (1982), a confirmat că un serial inspirat de același roman al lui Philip K. Dick, anume „Visează androizii oi electrice?” („Do Androids Dream of Electric Sheep?”) (1968), este în pregătire pentru micul ecran. Într-un interviu acordat BBC Radio 4's Today și citat de engadget.com, regizorul a mai dezvăluit că tot într-un stadiu similar este și lucrul la un serial „Alien”, scrie Cinemagia.

„Blade Runner” este o distopie din categoria „SF cyberpunk” despre un viitor în care oamenii au împins limitele propriei civilizaţii, colonizând alte sisteme solare şi confecţionând androizi clonă (denumiţi „replicanţi”) pentru a lucra ca sclavi la ridicarea complexelor spaţiale şi în explorarea zonelor periculoase ale galaxiei. Pentru cei care încă nu l-au văzut, aici fiind inclus mai ales publicul din generațiile mai tinere, „Blade Runner” (1982) este disponibil pe platforma americană de filme Netflix. O continuare la filmul original, denumită „Blade Runner 2049”, a fost lansat în 2017, în regia lui Denis Villeneuve. Și partea a doua a seriei a avut parte de un succes notabil atât din partea publicului, cât și din cea a criticilor de specialitate.

„Avem deja scenariul pentru episodul pilot, precum și pentru primele zece ore din serial. De asemenea avem deja pregătită și „biblia” acestuia”, a declarat Ridley Scott, referindu-se la lucrarea atașată scenariului în care este detaliată lumea nou creată pentru film, dincolo de ceea ce cuprinde scenariul, incluzând și informații despre personaje și intrigă. O lansare a serialului mai devreme de 2023 nu este posibilă, însă, mai scrie engadget.com. Acest lucru se întâmplă atât ca urmare a faptului că filmările implică scene greu de realizat din punct de vedere tehnologic, cât și din cauza pandemiei de COVID-19, care a încurcat planurile industriei cinematografice și a produs întârzieri notabile în lansarea unor producții mult așteptate.

Firul principal al acțiunii din romanul „Visează androizii oi electrice?” îl prezintă pe vânătorul de recompense Rick Deckard, care vânează androizi. Concomitent, planul secundar al acțiunii îl are în centru pe John Isidore, un om cu o inteligență limitată, care reușește însă să se împrietenească cu unii dintre androizi. Pornind de la un scenariu SF, gen foarte în vogă în epocă, la data publicării romanului, creația lui Philip K. Dick explorează progresiv care sunt trăsăturile care ne fac umani.

Citit 1182 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.