Scena Naşterii Domnului, din lavă şi cenuşă vulcanică, după erupţia de pe insula La Palma

Scena Naşterii Domnului, din lavă şi cenuşă vulcanică, după erupţia de pe insula La Palma
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cenuşă vulcanică şi fragmente de lavă expulzate de vulcanul Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma au devenit parte din Scena Naşterii Domnului, construită cu prilejul Crăciunului într-o biserică din apropiere, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Domingo Guerra, preot al bisericii din Tajuya, şi Ruben Lopez, un geolog care lucrează pentru institutul geografic spaniol, au construit Scena Naşterii Domnului din resturi vulcanice, pentru a marca această erupţie, care durează de aproape trei luni şi perturbă viaţa rezidenţilor din regiune. ''O construim din lavă, cenuşă şi lapili (fragmente de rocă vulcanică), astfel încât să existe o reprezentare a vulcanului care se află la o distanţă de doar trei kilometri şi căruia i se pot auzi exploziile'', a spus Lopez, în vârstă de 42 de ani. ''Am vrut să fie o iniţiativă în spiritul Crăciunului, într-un loc unde oamenii sunt trişti şi foarte îngrijoraţi'', a mai spus el. Guerra, în vârstă de 65 de ani, a spus că Lopez a căutat materiale pentru construcţia ieslei în zonele acoperite de lavă şi de roci vulcanice.

Plasată în faţa altarului, Scena Naşterii Domnului cuprinde pătuţul pruncului Iisus, aşezat pe bucăţi de lavă neagră pe un fundal construit din pietre, iar în jurul celor trei magi este împrăştiată cenuşă.

Erupţia, în urma căreia râuri de lavă topită s-au scurs pe versanţi timp de mai multe săptămâni, este cea mai îndelungată de pe insula La Palma din arhipelagul Canare, de la începutul înregistrărilor, în anul 1500. De la debutul erupţiei, pe 19 septembrie, mii de persoane au fost evacuate, cel puţin 2.910 clădiri au fost distruse, iar principala sursă producătoare de venit de pe insulă, plantaţiile de banane, sunt în pericol.

Citit 1086 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 03:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.