Taste the TV - invenția care îți permite să guști ceea ce vezi la televizor

Taste the TV - invenția care îți permite să guști ceea ce vezi la televizor
Foto: Reuters
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un cercetător al Universității Meiji din Japonia, Homei Miyashita, a inventat Taste the TV, invenția care sincronizează materialul video cu arome specifice conținutului. Miyashita a început dezvoltarea Taste the TV în 2020 și deja are un prototip funcțional. Acesta nu este tocmai un televizor, ci mai degrabă este un aparat mare, care poate sintetiza diverse gusturi și le poate sincroniza cu imaginile care apar pe un monitor.

Folosind un sistem cu o bandă rulantă transparentă și spray-urile integrate, conectate la capsule cu diverse arome, gustul a ceea ce vezi pe ecran poate fi pus chiar deasupra conținutului, putând astfel să lingi gustul direct de pe ecran. Există și opțiunea de a aplica gustul pe o tavă, sau peste alte alimente, precum biscuiți.

Câteva cazuri de utilizare propuse în clipul de prezentare sugerează că acest dispozitiv poate fi folosit în pregătirea somelierilor, putând fi sintetizate gusturile diverselor vinuri pe care să le deguste de la distanță. Sau pot apărea jocuri video în care să ghicești care este preparatul de pe ecran pe care l-ai gustat. Pot fi dezvoltate și aplicații de chat în care poți gusta mâncarea de pe ecran a celui cu care vorbești, sau poți încerca aroma preparatelor culinare dintr-o carte de bucate interactivă, înainte să începi prepararea lor, potrivit go4it.ro, citând. Mai multe detalii AICI

Citit 1456 ori Ultima modificare Duminică, 26 Decembrie 2021 01:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.