Inevitabilul s-a produs, Moș Crăciun s-a înscris în PSD Galați (PAMFLET)

Inevitabilul s-a produs, Moș Crăciun s-a înscris în PSD Galați (PAMFLET)
Fotea și Pucheanu l-au încadrat pe seniorul venit din Laponia
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Mereu era așteptat de mai-marii județului, deseori era și controlat. I-a ajuns și Moșului: văzând că social-democrația nu poate fi înlăturată din zonă, a decis să semneze adeziune. Gata, e membru cu acte în regulă.

Ai pașaport?

A nu se face glume facile pe bază de ghețuș, inerție, sanie intrată direct în clădirea în care își are sediul filiala locală a social-democraților. Bătrânelul venit de la Polul Nord n-are vreme de poante proaste și mereu, în epoca post-decembristă, știa că are nevoie de carnet roșu la intrarea în județ. Acum i se spune certificat verde, însă până mai ieri, uneori de dragul unei atmosfere destinse, alteori pe un ton răspicat, stăpânului renilor i se solicita pașaportul de acces în zonă. Când controlezi tot ce e pe centru și în dreapta eșichierului, n-ai chef să stai în bătaia unei surprize sosite din nămeții Laponiei. "Cine știe ce manifeste mai aduce, n-avem nevoie de complicații", și-au spus mereu șefii PSD Galați.

Renii, la deszăpezire

După ce formațiunea condusă la centru de Marcel Ciolacu a revenit la guvernare, știrea ajungând și în apropierea cercului polar, Moșul le-a spus elfilor că nu mai vrea să fie luat la rost după ce trece de vameșii basarabeni de la Oancea. "Gata, mi s-a acrit să le dau lor explicații ce am în sac, ce vreau să fac și cât am de gând să rămân prin oraș și prin satele Galațiului. Mă fac pesedist și circul când și cum vreau. Oricum, n-am nicio șansă să-i schimb pe gălățeni, ca să nu mai zic că și echipamentul meu e în culoarea partidului aflat mereu la conducere. Dacă mă gândesc mai bine, îmi bag și renii în PSD, e posibil să fie utili la deszăpezire", s-a destăinuit personajul fără vârstă.

Au crezut că-i o farsă

În seara de Ajun, Moș Crăciun le-a dat un mesaj pe WhatsApp lui Costel Fotea, președintele Consiliului Județului, și primarului Ionuț Pucheanu pentru a se întâlni la un pahar de vorbă. Cei doi au crezut că sunt victimele unei farse, edilul-șef al reședinței de județ chiar l-a tras cu simț de răspundere de barbă pe responsabilul cu darurile unei planete întregi. "Hai, bre, chiar matale ești?", i-a strigat Pucheanu, în timp ce spiritul sărbătorii se jelea de durere. "Scuze, bossule, am crezut că ești vreun insider de la USR, credeam că ești Postică ăla care e senator", s-a justificat primarul, iar Fotea i-a cerut o fotografie de colecție pentru a marca acest moment istoric. Inevitabilul s-a produs.

Mersul Renurilor

Pamflet în versuri

STAREA NAȚIUNII de Submarin Cosorescu

(!) în ţara cu-alde ciucă/ și iohanis e timpul dobitocului cu ştaif,

al nesimţirii celui care scuipă/ şi strigă zootehnic: laif is laif (!)

(!) e timpul hahalerei, secăturii,/ lichelei, puturosului hibrid,

al celui care sforăie în schemă,/ cu stofă şi aplomb de ascarid (!)

(!) și cască, şi primeşte VMG-ul:/ pomana celor mulţi acarieni

ai fericirii, puşi pe treabă mare,/ în sfatul ţării, printre buruieni (!)

(!) în ţara cu minciuna foarte mare/ şi adevărul foarte mic, mic, mic,

lehamitea-i stăpână populară,/ iar partizanii fug la inamic (!)

(!) e timpul când vandalii se adună,/ sfărâmă şi pun fluierul pe foc:

aiasta-i bună/starea naţiunii! - vine prăpădul!... circulaţi, vă rog (!)

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

"V-ați mărit deja salariile!"

* Pucheanu l-a întrebat pe bătrânul darnic și bun ce i-a adus de final de an, însă a primit o replică neașteptată: "Ce să-ți mai aduc, măi Ioane, mai ales că ați decis să vă măriți salariile încă din primele zile ale noului an?! Voi să-mi dați ceva mie, că eu simt deja recesiunea. Mai am de dus cadouri prin Africa, America de Sud și am rămas lefter. Cu voi dau faliment, nu alta."

* Faza serii de 24 decembrie s-a produs după ce social-democrații de apă dulce l-au întrebat pe Moș ce le-a adus liberalilor locali. "Serios? Vă las vouă o sacoșă cu niște biscuiți și i-o dați voi lui George Stângă, adică o să faceți cum se procedează la centru, că tot voi tăiați și spânzurați, chiar dacă ăștia l-au pus premier pe Ciucă. N-am nimic cu el, dar se uită ca Rudolf al meu la trecerea la nivel cu calea ferată", i-a lăsat muți supereroul echipat în roșu și alb.

* Renii Moșului, cazați vineri seară în Parcul Cloșca, au fost aduși de urgență în Parcul Eminescu. Situația din Valea Țiglinei devenise incontrolabilă. "Am crezut că vrea cineva să mi-i facă salam, că ieșiseră șobolanii la vânătoare pe aleile parcului. Așa rozătoare, mari ca renii mei dragi, n-am mai văzut", a povestit bărbosul cu ochelari.

Luna Cad Ouăle

Artificii, apoi unghii cu gel

Firma căreia i-a fost atribuit contractul pentru manifestările specifice sărbătorilor de iarnă în Galați are un nume sugestiv. Dar pentru cu totul altceva, nicidecum pentru focurile de artificii din noaptea de Revelion. SC Gaby Modelles Events SRL l-a adus pe Moș Crăciun, a pus muzică de sărbătoare și va "împușca" anul 2021 cu un spectacol pirotehnic. Am contactat societatea respectivă și am fost programați în a treia zi a lunii ianuarie: "Acum nu putem, că suntem ocupați cu Crăciunul și celelalte evenimente, dar imediat după vă facem unghiile. Să fie permanente, cu gel?" La mulți ani!

Boss Crăciun

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2472 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Ianuarie 2022 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.