O gălăţeancă în echipa Kiwanis Europa

O gălăţeancă în echipa Kiwanis Europa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Guvernatorul ales al României, gălăţeanca Valeria Tudosă, face parte din noua echipă *

În jur de 800 de  membri Kiwanis din toată Europa, reprezentând  districtele europene, dar şi naţiunile pe cale de a deveni districte, printre care şi România, s-au întâlnit, recent, la Taormina, în Sicilia.

Convenţia Europeană anuală Kiwanis a reunit figuri marcate, preşedintele Kiwanis Internaţional, dar şi preşedintele ales sau preşedintele Fundaţiei Kiwanis Europa numărându-se printre ei.

Unul dintre scopurile întâlnirii a fost acela de confirmare a noului preşedinte al Fundaţiei Kiwanis Europa (KIEF), în persoana olandezului Jerome Hennekens.

Acesta şi-a prezentat noua echipă pe anul 2010-2011, din care face parte şi Guvernatorul ales al României, gălăţeanca Valeria Tudosă. KIEF are o contribuţie foarte importantă, după cea a Statelor Unite şi a Canadei, în finanţarea şi dezvoltarea proiectelor de anvergură internaţională.

Este vorba despre ajutorarea copiilor care au de suferit in urma catastrofelor naturale, eradicarea anumitor boli, construirea de şcoli, grădiniţe pentru copiii din ţările subdezvoltate şi locuinţe pentru  familiile acestora.

Unul dintre programele fundaţiei de la nivel european asigură investiţii în educaţie pentru Kiwanis Albania, România, Ungaria, Estonia, Ucraina.

La Convenţia din Sicilia, din delegaţia ţării noastre au mai făcut parte Magda Mitraşcă, Guvernator Kiwanis România (în funcţie), dar şi gălăţencele Valeria Tudosă guvernator Kiwanis România ales pentru anul următor, Georgeta Praisler, Mirela Praisler, Gabriela Ionescu, Jeana Ioan, Viorica Macovei şi Liliana Cavalioti.

Dincolo de rezolvarea chestiunilor organizatorice, reuniunea a prilejuit  revederea cu prieteni din toată lumea, oameni vorbind limbi diferite, de credinţe şi religii diferite, dar formând un tot  care acţionează într-o singură direcţie: siguranţa  copiilor din lumea întreagă.

Citit 1532 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.