Culorile ne influențează apetitul

Culorile ne influențează apetitul
Sursa foto, avantaje.ro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Culorile au un puternic impact emoțional asupra noastră, mai ales când vine vorba de mâncare. Pofta este deseori stârnită de food styling, dar poate fi influențată atât de culoarea mâncării, cât și de cea a veselei?

Culori care-ți pot crește apetitul

Alb. Asociate cu inocența și puritatea, farfuriile albe te pot induce foarte ușor în eroare. Concluzia la care s-a ajuns este destul de surprinzătoare și anume că albul încurajează mâncatul absent și deci, supraalimentarea. Parcă nu mai e atât de inocent, nu-i așa?

Verde. Culoarea naturii îi determină pe cei mai mulți oameni să asocieze verdele cu mâncatul sănătos (și tu te-ai gândit la salate, nu?!). Asta te poate convinge să înfuleci fără griji sau sentimente de vinovăție că vei lua în greutate, deci e ușor de înțeles de ce verdele încurajează un apetit de nestăvilit.

Galben. Atunci când creierul vede culoarea galben, începe să elibereze serotonină, un hormon care te face fericit. Iar când ești vesel și bine dispus, ai tendința să mănânci cu mai multă plăcere, nu-i așa?

Portocaliu. Portocale, morcovi, dovleci, mhmm, parcă deja ți se face poftă de bunătăți portocalii. E de înțeles, la urma urmei, această culoare îți dă un sentiment plăcut de căldură și comoditate, fapt care te încurajează să mănânci cu nesaț.

Roșu. Când vezi roșu, parcă-ți bate inima mai tare, iar tensiunea arterială începe să se ridice, motiv pentru care te simți dintr-o dată mai flămând și-ți vine să termini tot din farfurie. Stai liniștit, nimeni nu te va judeca, dimpotrivă, îți vor admira apetitul sănătos!

IATĂ culorile care-ți pot suprima apetitul

Citit 880 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 16:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.