Tablou de Botticelli, vândut cu 45 de milioane de dolari

Tablou de Botticelli, vândut cu 45 de milioane de dolari
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un tablou semnat de artistul italian Sandro Botticelli a fost vândut în cadrul unei licitaţii organizate la New York contra unei sume de aproximativ 45 de milioane de dolari, la finalul unui duel înflăcărat al ofertelor propuse de mai mulţi colecţionari de artă, informează DPA, preluată de Agerpres.

Trei ofertanţi s-au luptat pentru achiziţionarea tabloului timp de circa şapte minute, a precizat casa de licitaţii Sotheby's. Identitatea cumpărătorului capodoperei renascentiste nu a fost însă dezvăluită.

Tabloul ''The Man of Sorrows'' este un portret al lui Isus Cristos înfăţişat purtând o coroană de spini pe cap şi având braţele şi încheieturile legate cu funii. Potrivit experţilor, tabloul a fost realizat la începutul anilor 1500, la sfârşitul vieţii lui Botticelli (1445-1510), cunoscut pentru operele sale expuse în Galeria Uffizi (''Primăvara'', ''Naşterea lui Venus'') şi pentru frescele care ornează Capela Sixtină de la Vatican.

Conform Sotheby's, tabloul, aflat într-o stare bună de conservare şi încadrat într-o ramă ornamentată aurie, a aparţinut în secolul al XIX-lea unei celebre cântăreţe engleze din acea vreme, Adelaide Kemble Sartoris, apoi moştenitorilor acesteia. Cu prilejul precedentei sale vânzări la licitaţie, în 1963, tabloul a fost cumpărat pentru suma de 10.000 de lire sterline.

Citit 697 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.