„Dune” și „Power of the Dog”, cele mai multe nominalizări la BAFTA 2022

„Dune” și „Power of the Dog”, cele mai multe nominalizări la BAFTA 2022
„Dune” a fost așteptat cu nerăbdare de fanii romanului lui Frank Herbert
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Academia Britanică de Arte de Film şi Televiziune (BAFTA) şi-a anunţat nominalizările valabile pentru anul 2022. Deşi filmul James Bond „No Time to Die”, care are încasări de 131 de milioane de dolari la box office-ul britanic, ar fi trebuit să conducă lista de nominalizări, această onoare i-a revenit filmului lui Denis Villeneuve, thrillerul SF „Dune”, care a primit 11 nominalizări, multe dintre ele la categoriile tehnice, potrivit publicației Variety, preluate de News.ro.

Westernul regizat de Jane Campion, „The Power of the Dog” are opt nominalizări, în timp ce drama „Belfast” a lui Kenneth Branagh a primit şase. „No Time to Die” cu Daniel Craig a fost nominalizat la cinci categorii, împreună cu „Licorice Pizza” al lui Paul Thomas Anderson şi cu musicalul lui Steven Spielberg, „West Side Story”. 

La categoriile pentru actori, cea mai bună actriţă va fi aleasă dintre Lady Gaga, care a primit a doua nominalizare BAFTA pentru rolul din „House of Gucci”, şi britanicele Joanna Scanlan (“After Love”) şi Emilia Jones (“Coda), Alana Haim (“Licorice Pizza”) şi Tessa Thompson (“Passing”). Norvegiana Renate Reinsve a fost nominalizată pentru rolul din „The Worst Person in the World”. 

În cursa pentru „cel mai bun actor” se află: Benedict Cumberbatch („The Power of the Dog), Stephen Graham („Boiling Point”), Adeel Akhtar („Ali & Ava”), Mahershala Ali („Swan Song”) şi Leonardo DiCaprio („Don’t Look Up”), în timp ce Will Smith este pentru prima dată nominalizat la un trofeu BAFTA pentru interpretarea lui Richard Williams, tatăl şi managerul de tenis al surorilor Williams în „King Richard”.

Nominalizările au fost anunţate de prezentatorii AJ Odudu şi Tom Allen. Anul acesta, au fost luate în considerare 48 de filme, în scădere faţă de cele 50 de titluri, din 2021. La categoriile de interpretare, 19 din 24 de nominalizaţi sunt pentru prima dată selectaţi la BAFTA.

Organizatorii au declarat pentru Variety că BAFTA plănuieşte un eveniment cu public pe 13 martie la Royal Albert Hall, unde Rebel Wilson îşi va face debutul în calitate de gazdă.

Citit 1554 ori Ultima modificare Duminică, 13 Februarie 2022 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.