14 februarie - Ziua iubirii. Valentine’s Day, pe glob

14 februarie - Ziua iubirii. Valentine’s Day, pe glob
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ziua Sfântului Valentin este sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie în multe țări din întreaga lume. Deşi această zi comemora, iniţial, martiriul sfântului creştin numit Valentin, semnificaţia religioasă s-a pierdut de-a lungul anilor. 14 februarie este ziua iubirii, a cadourilor, a declarațiilor de dragoste și a cinelor romantice.

Valentine’s Day se sărbătorește pe data de 14 februarie și în România, chiar dacă ziua națională a iubirii, adică Dragobetele, se celebrează pe 24 februarie.

În Italia, Ziua Sfantului Valentin era sărbătorită ca un festival al primăverii și se ținea în aer liber. Cei tineri se adunau în grădinile înfrunzite sau în spații special amenajate, unde ascultau muzică și poezie. În Torino există în prezent obiceiul ca un cuplu să-și anunțe logodna în această zi din an. Fetele nemăritate se trezesc dis-de-dimineaţă şi se duc la fereastră, unde așteaptă ca bărbaţii să treacă. Tradiţia spune că primul bărbat pe care îl vede îi va deveni soţ în cursul anului.

În Scoția, se sărbătorește printr-un festival. Există un număr egal de tineri necăsătoriți, fete şi băieți. Fiecare dintre aceștia își trece numele pe o coală de hârtie, după care sunt puse în două cutii în formă de inimi. Unul dintre băieți va avea onoarea de a scoate concomitent din cele două cutii nume de fete și de băieți, realizând astfel perechile de valentini. După ce perechile s-au format, fetele primesc daruri de la băieți.

De Ziua Îndrăgostiţilor, în Slovenia se munceşte câmpul. Considerat unul dintre sfinţii primăverii, Sf. Valentin ajută la creşterea plantelor şi florilor. Se spune că această zi este cea mai bună pentru a se da startul muncii în podgorii şi la câmp.

În Japonia, pe 14 februarie este o tradiţie ca femeia să îi ofere bărbatului un dar din ciocolată. Tipul ciocolatei oferite depinde de natura relaţiei. Astfel, giri-choko (ciocolata normală, oferită "din obligaţie") este oferită şefilor, colegilor şi prietenilor apropiaţi. Honmei-choko (ciocolată fină, de calitate superioară) este pentru iubit, logodnic sau soţ. Multe dintre darurile din ciocolată sunt realizate chiar de cele care le oferă.

Făcând abstracţie de toate obiceiurile și tradițiile, dragostea nu se demonstrează doar de Ziua Îndrăgosțiților. Impresionați-vă persoana iubită zi de zi, dăruindu-i zâmbete, afecțiune, iubire și grijă.

 

Citit 1524 ori Ultima modificare Duminică, 13 Februarie 2022 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.