Zece piese finaliste la Eurovision România. Favorita publicului, desfiinţată de juriu

Zece piese finaliste la Eurovision România. Favorita publicului, desfiinţată de juriu
Facebook Eurovision Romania
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Alex Parker & Bastien – “All this love”, Andrei Petruş – “Take me”, Cream, Minodora, Diana – “România mea”, Petra – “Ireligios”, Kyrie Mendél – “Hurricane”, MOISE – “Guilty”, Gabriel Basco – “One night”, VANU – “Never give up”, WRS – “Llamame”şi Dora Gaitanovici – “Ana” se vor lupta, pe 5 martie 2022, în Finala Eurovision România, pentru a ne reprezenta în Italia, la Torino. Cele zece piese au fost decise de juriu. Printre finaliste nu se află favorita publicului - E-an-na – „Malere”, care a adunat 10.124 de voturi, calificându-se în semifinală.

Un spectacol plin de bâlbe şi de stângăcii, cu probleme tehnice şi o jurizare pe alocuri părtinitoare, cam asta a fost, în opinia celor mai mulţi dintre telespectatori, Semifinala Eurovision România, transmisă în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi pe TVR+, în seara de sâmbătă, 12 februarie 2022, de la ora 21,00.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, au intrat în competiţie pentru cele zece locuri din finală 20 de piese, dintre care cinci salvate prin vot de public, restul – de juriu.

Au urcat pe scenă: Alex Parker & Bastien – „All this love”, Aldo Blaga – „Embers”, Petra – „Ireligios”, VIZI – „Sparrow”, Vanu - „Never give up”, Mălina – „Prisoner”, WRS – „Llamame”, Andrei Petruș - „Take me”, MØISE – „Guilty”, Gabriel Basco – „One night”, Cream, Minodora și Diana Bucşă – „România mea”, Oana Tăbultoc – „Utopia”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Cezar Ouatu – „For everyone”, Andra Oproiu – „Younique”, , E-an-na – „Malere”, Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers – „Doina”, Eliza G - „The other half of me” şi ARIS – „Do Svidaniya”.

Juriul a fost format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu, iar opiniile exprimate de aceştia au fost puternice şi diferite. În vreme ce unor concurenţi li s-a dat din start de înţeles că vor fi în finală, alţii au avut parte de critici usturătoare sau ironice sau pur şi simplu au fost desfiinţaţi.

E-an-na – „Malere”, favorita publicului, care a adunat 10.124 de voturi, a fost pur şi simplu desfiinţată de Cristian Faur: „Ce-i ăsta? Kitsch, parodie, protest? Nu oferiţi nicio garanţie la Eurovision. Succes zero! Nu mi-a plăcut nimic”.

Finala este programată pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în competiția internațională.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Citit 5096 ori Ultima modificare Marți, 15 Februarie 2022 01:09

2 comentarii

 • postat de Lie ciocârlie
  Duminică, 13 Februarie 2022 12:09
  95.76.59.***
  Păcat că majoritatea pieselor nu reprezintă spiritul românesc, fiind interpretare în limba engleză. Distinși interpreți, limba maternă vă repugnă?!? Luați exemplu de la frații moldoveni!
  7
  17
  Raportează
 • postat de Costi F
  Duminică, 13 Februarie 2022 11:54
  46.97.176.***
  Eu nu mă mai uit de peste 10 ani la aceasta mizerie paneuropeană . Cât despre jurizare și corupția din România ne-am lămurit de mult. De ani de zile nu mai ajungem nici măcar în finală. Mai ieftin și mai cinstit ar fi sa nu mai incercam sa copiem pe alții si sa trimitem la concurs cea mai populară melodie a momentului din România fie și o manea daca aia este.
  2
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.