Ședințele Consiliului Local Galaţi se vor desfăşura la cinema! PAMFLET

Ședințele Consiliului Local Galaţi se vor desfăşura la cinema! PAMFLET
Galațiul știe ce reabilitează. La ședințele de Consiliu Local, cinematografele ar trebui să fie pline
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Hollywoodul nu se putea aștepta la o asemenea lovitură. Nu pomenim și fratele său asiatic, numit Bollywood, păstrăm standardele ridicate. Cinematografele gălățene, reabilitate cu bani din PNRR, vor difuza orice altceva, nu și filme.

Nu vor mai exista scuze

Veștile bune trebuie răspândite, nu doar pe plan local, ci și peste hotare. Galațiul va reintra în liga marilor orașe care dispun de cinematografe independente de centrele comerciale, denumite popular mall-uri. Pentru fostele unități de cinema "Dacia", "Flacăra" şi "Ţiglina", Primăria reședinței de județ caută proiectanţi care să realizeze expertiza tehnică şi auditul energetic necesare pentru reabilitarea şi modernizarea lor. "N-o să mai auzim scuze stupide, la țigară și la cafea, că n-am văzut filmul nu-știu-care, că am avut alte treburi, că m-am uitat la Survivor sau că, Doamne ferește, am citit o carte la ceas de seară", a comentat unul dintre viceprimari.

Vor merge bugetarii la "film"?

Proiectul este mai mult decât îndrăzneț, administrația publică locală accesând în acest sens Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2022 - Componenta 5, Valul Renovării. Pentru cititorii speriați de această denumire kilometrică, e vorba de arhicunoscutul și mult-râvnitul PNRR. "O să scoatem toți angajații Primăriei la film, doar n-o să tocăm banii ăia din PNRR pe un proiect care să nu aibă succes. Se vor găsi răutăcioși să urmărească dacă va veni lumea la cinema, iar sala trebuie să fie mai mereu plină. Sau măcar pe trei sferturi ocupată", le-a ordonat primarul Ionuț Pucheanu celor din subordine.

Soluția găsită de primar

Ca să scoată bugetarii mai des la bulevard, Primăria trebuie să facă rost și de producții de succes. Sau nu. Există o singură regulă: cel puțin o dată pe săptămână trebuie să ruleze un film în fiecare dintre cele trei puncte. "Am auzit că au niște scoruri filmele de-mi ies fire albe", a tunat Pucheanu, unul dintre consilierii săi spunându-i în glumă că oricum avea câteva. După ce au râs împreună, șeful municipalității a găsit soluția: "Hai că tot eu rezolv problema, ca de fiecare dată. Oricum înregistrăm ședințele de Consiliu Local. Le vom proiecta și la <<Flacăra>>, și la <<Dacia>>, și dincolo. Și ducem angajații în săli, dar le umplem cu oamenii noștri, să nu vină și alții din afară ca să vadă ce facem noi." Hollywoodul chiar a primit o lovitură.

Cinema-pârât-la-presă

Pamflet în versuri

Declaraţie de Dragoste de Submarin Cosorescu

Vă salut, stimaţi tovarăşi,/ dragii mei microbi destoinici:

toţi sunteţi harnici şi hâtri,/ transpiraţi de-atâta muncă,

voi vă naşteţi în spitale,/ faceţi şcoală în spitale,

viaţa voastră în spitale-i/ demnă, splendidă şi lungă!

 

Şi aveţi imunitate,/ scumpii meu viruşi de treabă,

nu vă-nmoaie nici un geniu/ farmacist, că dumneavoastră

aveţi pile şi relaţii,/ de voi nimenea nu scapă

decât dacă-şi face cruce/ şi se varsă pe fereastră!

 

Nu vă doare nici la bască,/ nici în cot, nici în celulă,

nu vă poate-nfrânge morga/ vro ruşine sau vro ură,

plâng seringile sterile,/ dezinfecţia-i la „baie”,

scap de voi, mânca-v-ar mama,/ numai dacă beau cianură!

 

Dragii mei microbi simpatici,/ drepţi haiduci de suferinţă,

nevăzuţi de la oraşe,/ invizibili de la ţară,

rasă nosocomială.../ i-ascultaţi o confidenţă:

semănaţi perfect c-o rasă / cinică, parlamentară!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Se va difuza programul TV Galați?

* Oamenii străzii care își găsiseră adăpost printre ruinele acestor obiective sunt de părere că Galațiul nu are nevoie de cultură. Iată declarația unuia dintre aceștia: "Cu stupefacție mi s-a adus la cunoștință inițiativa vădit exagerată a municipalității de a reabilita acest Eden al molozului, dacă mi se permite o exprimare plastică. De cinematografie avem noi nevoie? Să ne ierte Sfântul Liam Neeson, ca să pomenesc un actoraș distribuit în nenumărate blockbustere comerciale, dar pentru a fi ombilical legați la sistemul de digitalizare..." L-am abandonat, chiar nu se mai potolea.

* Se speculează că, în zilele fără filme, cinematografele "Dacia", "Flacăra" şi "Țiglina" vor difuza programele postului local de televiziune TV Galați, deținut de familia fostului parlamentar Florin Pâslaru.

* Pentru explozia culturală de la Dunărea de Jos, va fi înființată și o fabrică de pop-corn. Ea ar putea ființa în Parcul "Mihai Eminescu". N-ar fi singura clădire care nu ar avea ce căuta în peisaj.

* Numele celor trei cinematografe ar putea fi schimbate. Mulți nu pricep ce înseamnă Dacia. Le patinează mintea numai la mașini și femei singure.

TV Gala Galaction

Aeroportul, ca traficul rutier pe vremuri

Este oficial. Autoritățile din județele Galați și Brăila au semnat un protocol pentru a realiza un aeroport regional. Conform calculelor noastre, pe acest obiectiv ar putea ateriza avioane, concomitent cu ridicarea altora. Așa cum se întâmplă pe orice aeroport de pe planetă. Există o problemă: pentru a evita celebrele împunsături dintre gălățeni și brăileni, aceștia vor circula la date diferite.

În zilele cu soț unii, în cele impare, ceilalți. Exact cum se circula cu mașina în perioada comunismului.

Aeroporto-franco

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1164 ori Ultima modificare Duminică, 27 Februarie 2022 09:44

Mai multe din această categorie: