Gălățeanul care dansează pe gheață pentru visul mamei lui (VIDEO)

Gălățeanul care dansează pe gheață pentru visul mamei lui (VIDEO)
Sore şi Graţiano, pereche la „Dancing on Ice – Vis în doi”
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

„Noi luptăm pentru mama lui Graţiano în acest concurs. Şi-a dăruit toată viaţa atât copilului, cât şi performanţei. Mie mi se pare incredibil că datorită mamei lui Graţiano există patinaj artistic în Galaţi, şi o să fac tot ceea ce pot ca să câştigăm!”, este angajamentul făcut de Sore, perechea gălăţeanului Graţiano Dinu, la „Dancing on Ice – Vis în doi”, noul show pe gheaţă al Antenei 1. Sâmbătă seară, de la ora 20,00, pe Sore şi pe Graţiano îi veţi putea vedea interpretând tulburătoarea poveste de dragoste din filmul „Ghost”.

„Sunt Aida Ramona Dinu, am 54 de ani şi sunt antrenor de patinaj artistic al CSM Dunărea Galaţi. Patinajul este viaţa noastră, a mea şi, ulterior, a devenit şi a copilului meu”, aşa a început povestea mama gălăţeanului Graţiano Dinu, concurent la „Dancing on Ice – Vis în doi”, noua emisiune-concurs a Antenei 1.

Graţiano are 24 de ani şi a practicat patinajul artistic timp de 13 ani, mama fiindu-i antrenoare. Visul său era să reprezinte România la olimpiadă, numai că, în plină ascensiune sportivă, a fost nevoit să renunţe din cauza problemelor de sănătate - o discopatie lombară. „Mi-am dat seama că suferă foarte tare, pentru că nici nu voia să discute despre patinaj”, îşi aminteşte mama lui despre băiatul care ajunsese să ocolească patinoarul.

Miracolul

Grațiano Dinu, fost campion național de patinaj artistic la copii și juniori, a fost implicat într-un grav accident de circulație”, titra „Viaţa liberă” în august 2019. Pentru a trăi visul american, gălăţeanul a plecat prin programul „Work and Travel”. Avea două job-uri pe zi şi, în timp ce se afla pe bicicletă, a fost lovit de un camion al cărui şofer era în stare de ebrietate. Au urmat şapte zile de comă şi două de spitalizare, timp în care mama lui ar fi fost în stare să plece pe jos ca să ajungă la el. „Nu am crezut în miracole până când nu am văzut cu ochii mei că de fapt Graţiano este un miracol”, mărturiseşte Ramona Dinu.

După accident, Graţiano şi-a propus să ajute: „Eu lupt în acest concurs pentru mama. În prezent, mai are doar cinci copii în grupa de performanţă. Îmi doresc ca ei să nu aibă acelaşi trai pe care l-am avut eu. Să beneficieze de terapie în caz că intervine o accidentare, să nu fie nevoiţi să se lase”, a spus gălăţeanul.

Fără bani, nu există performanţă

„Dorinţa lor cea mai mare este să aibă resursele necesare să susţină acest sport. Păi, unui copil îi creşte piciorul an de an şi o pereche de patine costă câteva sute de euro”, a subliniat Sore aflând că, în timpul activităţii sportive, Graţiano îşi lua patine cu câteva numere mai mari să-i ajungă măcar câţiva ani, şi le purta cu mai multe perechi de şosete, ca să-i fie fixe pe gleznă.

„Nu ai fonduri, nu faci mare performanţă. Echipamentul, volumul de gheaţă, taberele de pregătire, la care noi nu avem acces. Degeaba avem patine, dacă nu avem maşina de ascuţit. Noi, la Galaţi, recunosc că ne chinuim, nu ne putem măsura forţele cu patinajul internaţional”, a explicat antrenoarea.

Pentru că mama este totul pentru el, Graţiano şi-a propus să o ajute: „Cred că nu voi putea vreodată în viaţa asta să-i arăt vreodată mamei cât de mult o iubesc şi cât de recunoscător îi sunt pentru câte a făcut ea pentru mine”.

„Nu ştiu dacă acum vorbesc ca mamă sau ca antrenor: Nu cred că ar putea să fie ceva mai frumos ca şi copilul tău să lupte pentru pasiunea ta, ca mamă, patinajul”, a spus Ramona Dinu.

Prin urmare, aveţi toate motivele să urmăriţi emisiunea şi să-l susţineţi pe Graţiano!

Citit 7818 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2022 00:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.