Ruptură în familia Pâslaru. Seniorul l-a certat pe junior, după angajarea la județ

Ruptură în familia Pâslaru. Seniorul l-a certat pe junior, după angajarea la județ
O fotografie din perioada în care bărbații familiei Pâslaru colaborau de minune
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

N-o să vă vină să credeți ce s-a întâmplat într-o familie importantă din Galați. N-o să credeți nici după ce veți citi textul de mai jos.

Pe urmele tatălui

Binele nu se instalează niciodată până la capăt, poate și din cauza energiilor negative care gravitează în jurul persoanei devenite peste noapte subiect de discuție. E cazul tânărului Alexandru Pâslaru, care a pus mâna pe conducerea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Galaţi, după un concurs organizat de Consiliul Județean. Apariția acestei informații în media a încălzit povești mai vechi, mulți făcând nefericita asociere a lui Pâslaru junior cu tatăl său, fost parlamentar, actualmente consilier al președintelui Camerei Deputaților. Seniorul a fost, la rândul său, boss la ADP, însă e vorba de Domeniul Public al municipiului. Undeva, pe la începutul anilor 2000.

Cum a început scandalul

Se aude că jupânul familiei nu știa ce planuri are Alexandru. "Ce faci, mă, e adevărată știrea aia că o să conduci ADP-ul de la județ? Am văzut o știre acum, în timp ce scrollam pe telefon. Băi, ești nebun? Ce naiba, mă, copile, tu chiar nu mai aveai bani? Te apuci de nebun să înveți ca să ocupi un post amărât la boscheți și la maimuțele de la Zoo Gârboavele?", l-ar fi certat Florin Pâslaru pe băiatul său, acesta din urmă neavând curajul de a-i oferi replică. "Mai mă și vorbește lumea prin oraș că ai ajuns acolo pe pile, adică prin metode veroase, cum spunem noi în familie. Parcă vezi că toți o să pună ascensiunea asta în cârca mea, Alex! Iar eu abia acum aflu că tu nu stai cuminte", l-a muștruluit ex-deputatul pe al său urmaș.

I-a închis telefonul

Cel mic pare să se fi supărat pe capul clanului Pâslaru, i-a închis telefonul celui din urmă și le-a spus și apropiaților că nu-l mai suportă pe ex-parlamentarul PSD: "Nu-l mai recunosc pe tata de când a ajuns la București, e alt om, are altă viziune. Îmi tot povestește despre meritocrație, nu-l mai suport!" Mai mult, se zvonește că Florin Pâslaru l-ar fi contactat de câteva ori pe președintele Consiliului Județului Galați, Costel Fotea, pentru a bloca instalarea fiului său la ADP-ul care administrează Balta Zătun, Pădurea Gârboavele şi zona de agrement de la Vlădești. Cu toate acestea, el a fost refuzat de șeful forului cu sediul pe strada Eroilor: "Ne pare rău, dar băiatul dumneavoastră a câștigat pe bune concursul! E major, decide și singur pentru sine." Excelent răspuns!

Domeniul Pudic

Pamflet în versuri

COMBINAŢIE FERICITĂ de Submarin Cosorescu

Nu au ce arăta la gât, mai sus,/ şi-şi pun bazine vaste la bătaie,

cu beţe strâmbe-nfipte în lături/ - şi dă-i şi luptă până se înmoaie

vigoarea godinacilor mărunţi/ şi slana l-alde buftea: râmătorii

prin troace împuţite, prin gunoi/ şi prin scursuri cu iz, de câte ori-i

acută pofta ţării de suine - / şi vor aşa, groh-groh, să se combine !

Nu ai scăpare, cât ai fi de surd:/ guiţ-guiţ, li-i sete şi li-i foame,

sunt osteniţi... că au trudit, au strâns/ - cu kilograme peste kilograme -

untură pentru patrie, dărmând/ tot ce le stă-mpotrivă, tot - în fine,

ei ştiu de la mai-marii lor, de sus:/ şoricul gros, cu greu se poate ţine -

şi grohăie şi caută cu râtul/ numai produsul, suma, restul, câtul!

Notă:

Cacofonia din acest text este intenţionată!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

TV Galați îi va obține declarațiile

* Bârfitorii de la colț pariază că Pâslaru senior nu va avea curaj să-i ceară juniorului un abonament de pescuit la Balta Zătun: "Ar putea fi refuzat sau se teme că s-ar putea prinde cei de la Județ că se face trafic de influență sau cum naiba se mai numește o asemenea infracțiune."

* TV Galați, post de televiziune controlat de Alexandru Pâslaru, a anunțat oficial că va face tot posibilul să-i ia un interviu noului șef de serviciu aflat în subordinea CJ Galați. Şi CNN-ul şi-a anunțat intenția să obțină măcar o scurtă declarație de la acesta, dar șanse mai mari are organul media din orașul nostru.

* Pâslaru cel mare, supărat că n-a fost consultat înainte de a candida la postul de director al Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Județului, și-a dojenit feciorul: "Bă, nu fi bleg! Cu adevărat se performează în mediul privat, nu la buget, unde se trage chiulul. Puteai să devii mare ca om de afaceri, să te extinzi, nu să te plafonezi pe un post de șefuleț la plante și ghioluri de apă. Nu-mi vine să cred că mă faci de râs cu atitudinea ta." Totuși, nu vi se pare cam exigent babacul?

Zătunuri politice

Un autobuz pe zi

Dacă n-ați intrat zilele trecute pe Facebook, aflați de la noi că Transurb, compania locală de transport public, a anunțat senin în social-media că programul de funcționare a autobuzelor se reduce drastic. "Din cauza scumpirii carburanților, am decis să lăsăm pe străzile orașului doar câte un autobuz pe zi. Cine îl prinde, bine, cine nu, să iasă a doua zi la prima oră, ca să aibă șanse mai multe. Între timp, e posibil să devină funcțional aeroportul, deci o să aveți cu ce vă plimba", ne-a explicat directorul general al companiei.

Autobuz de putere

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4280 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2022 13:58