Will Smith nu mai poate participa la ceremoniile Premiilor Oscar, timp de zece ani

Will Smith nu mai poate participa la ceremoniile Premiilor Oscar, timp de zece ani
Momentul șocant s-a petrecut la gala Oscar din acest an
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Actorul Will Smith nu mai are voie să participe, timp de zece ani, la ceremonia de decernare a Premiilor Oscar, după ce, la ediţia de anul acesta, l-a pălmuit pe scenă pe Chris Rock, a decis Academia Americană de Film, conform postului american de televiziune CNN, citat de news.ro. 

"Board-ul a decis, că, pentru o perioadă de zece ani, începând din 8 aprilie 2022, Will Smith nu va putea participa la niciun eveniment sau program al Academiei, fizic sau virtual, inclusiv la Premiile Academiei", au anunţat, într-o declaraţie, preşedintele Academiei David Rubin şi CEO-ul Dawn Hudson.

Decizia a fost luată în cadrul unei reuniuni a Consiliului Guvernatorilor desfăşurată la Los Angeles şi care, deşi era programată pentru 18 aprilie, a fost devansată după ce Will Smith şi-a anunţat retragerea din Academie. Smith a transmis o declaraţie scurtă pe acest subiect. "Accept şi respect decizia Academiei", a afirmat actorul, într-o declaraţie pentru CNN.

Decizia a venit după numeroase dezbateri privind consecinţele pe care incidentul de pe scena Oscarurilor le-ar putea avea. Declaraţia Academiei mai menţiona: "Cea de-a 94-a ediţie a Oscarurilor trebuia să fie o celebrare a multor persoane din comunitatea noastră care au făcut lucruri incredibile în ultimul an; totuşi, acele momente au fost umbrite de comportamentul inacceptabil şi dăunător pe care domnul Smith l-a avut pe scenă". În timpul transmisiei în direct a galei Oscar, Smith a urcat pe scenă după ce Chris Rock a făcut o glumă despre aspectul soţiei sale, şi l-a lovit pe umorist peste faţă. 

Gluma lui Rock despre soţia lui Smith, Jada Pinkett Smith, a făcut referire la filmul din 1997 „G.I. Jane” în care actriţa Demi Moore s-a ras pe cap. Nu este clar dacă Rock ştia că Jada Pinkett Smith are o afecţiune care cauzează căderea părului.

În mai puţin de o oră, Smith a oferit un discurs pe scenă după ce a acceptat statueta pentru cel mai bun actor pentru rolul său din „King Richard”. Smith și-a cerut scuze lui Rock, dar şi producătorilor şi telespectatorilor, a doua zi, într-un mesaj, spunând că a „reacţionat emoţional”.

Citit 1459 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.