Mâine vs. azi. O taină ce trebuie descoperită

Mâine vs. azi. O taină ce trebuie descoperită
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Toți ne confruntăm cu aceleași întrebări, zi de zi. Ce ne-a pregătit ziua de mâine? Ce ne va aduce viitorul? Cum va arăta lumea şi cum vom fi noi?

Ziua de mâine este o foaie curată. Mâine este un mister, o taină care trebuie descoperită. Mâine înseamnă vise, scopuri, planuri, frică… Este o fereastră întredeschisă prin care încercăm să privim. Mâine, de cele mai multe ori, ne pune bariere să trăim azi şi astfel ne fură din zile.

Ai puterea de a-ți schimba viața în bine, astăzi... chiar acum.

Primeam și primesc deseori întrebări despre cum îmi văd viitorul? Sigur, ca orice tânăr înflăcărat, am scopuri, aspirații. Dar, de fiecare dată, la aceste întrebări răspund simplu și sincer, într-un singur cuvânt: "Fericită". Cu ceva timp în urmă, aş fi răspuns mai idealist la asemenea întrebări.

Tot ce știm e AZI. Mâine ar putea să urmeze. Tu aștepți ceva de la ziua de mâine? Ce ai da pentru un mâine mai bun? Crezi că mâine ar putea fi mai bine? Dacă nu dai azi ceva pentru a fi mai bine, aștepți degeaba ziua de mâine. E despre a trăi azi, despre a nu pierde azi pentru mâine.

Mi-am întrebat câțiva colegi ce înseamnă pentru ei ziua de mâine? Ce așteptări au de la ziua de mâine?

Am primit câteva răspunsuri interesante și... discutabile.

Andra, 21 ani: "Sunt o fire optimistă și în fiecare zi caut să descopăr un lucru nou, care să fie mai bun decât cel de ieri… Dacă ne-am resemna și ne-am rezuma doar la prezent, înseamnă că trăim fără speranță".

Camelia, 19 ani: "TREBUIE să aștept ceva de la ziua de mâine. Aștept să fie mai bună ca azi, iar această așteptare vine din faptul că mâine voi fi ceva mai înțeleaptă ca azi sau cel puțin așa ar trebui, deci mâine voi avea o șansă în plus.''

Viitorul este o balanţă, iar noi toţi încercăm să o aducem la echilibru şi suntem responsabili de modul în care o mânuim.

Citit 770 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.