Noi membri invitaţi în Academia Americană de Film

Noi membri invitaţi în Academia Americană de Film
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Întrucât industria cinematografică încă îşi revine după mai bine de doi ani de tulburări pandemice, Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a anunţat că invită 397 de noi membri, cel mai recent pas în efortul său continuu de a se diversifica, potrivit dpa, citată de news.ro.

Reprezentând 54 de ţări, lista invitaţilor include nume precum Ariana DeBose, Billie Eilish, Jamie Dornan şi Anya Taylor-Joy, precum şi mulţi interpreţi, cineaşti, producători executivi, profesionişti din industrie.

Grupul include 71 de nominalizaţi la Premiile Academiei, cum ar fi starul din „The Lost Daughter”, Jessie Buckley, şi actorul Jesse Plemons, nominalizat pentru rolul din „The Power of the Dog”, precum şi 15 câştigători ai premiului Oscar din trecut, inclusiv câştigătorul statuetei pentru cel mai bun rol secundar în „CODA”, Troy Kotsur.

În timp ce Academia spune că face în continuare eforturi pentru o mai mare incluziune atât în ​​cadrul organizaţiei, cât şi în industrie, în ansamblu, 44 la sută dintre membrii din 2022 se identifică ca femei şi 37 la sută provin din comunităţi etnice/ rasiale subreprezentate. Jumătate sunt din afara Statelor Unite.

Într-o analiză de referinţă din 2012, LA Times a prezentat că votanţii pentru Oscar erau la acea vreme 94 la sută albi şi 77 la sută bărbaţi.

Citit 1292 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.