Controversă. Sexul în timpul menstruaţiei

Controversă. Sexul în timpul menstruaţiei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Balonare, crampe, dureri, agitaţie, iritabilitate şi mult sânge, ar putea fi descrierea corectă a simptomelor din timpul ciclului menstrual. Copleşită de toate astea, ai vrea mai degrabă să te bagi în pat, după ce iei un calmant, să dormi, nicidecum să faci sex. În unele zile ale lunii, o partidă de sex cu iubitul tău poate fi ultimul lucru la care te gândeşti, dar recomandat este să iei în calcul şi aceste lucruri, la care poate nu te-ai gândit până acum. Nu exclude gândul că aţi putea petrece momente plăcute şi nu te gândi că durerile tale se vor amplifica, pentru că nu este deloc aşa. “Din punct de vedere al sănătăţii, totul este în regulă, cu condiţia ca persoanele în cauză să se simtă confortabil psihic şi fizic cu situaţia”, spune Lauren Streicher, medic la Clinica de Obstetrică şi Ginecologie de la Universitatea Northwestern, potrivit adevarul.ro.

Iată ce ar trebui să mai ştii, dacă te-ai hotărât să nu mai aştepţi o săptămână până să faci sex cu partenerul.

Îmbunătăţeşte orgasmul şi calmează crampele

Când eşti la menstruaţie, în general, se poate să fii un pic mai excitată decât în mod normal, din cauza nivelului de estrogen şi testosteron care-ţi inundă trupul. Mai mult decât atât, pentru un plus de plăcere poate fi responsabil şi fluxul de sânge, care asigură o lubrifiere suplimentară. Acest lucru poate contribui la atingerea orgasmului. În plus, activitatea fizică din timpul sexului poate îmblânzi crampele abdominale, iar acest lucru este dovedit ştiinţific.

Poţi rămâne însărcinată

Ai făcut sex la menstruaţie cu gândul că nu vei putea rămâne gravidă? Cel mai probabil, ai avut noroc. Nu înseamnă că, dacă s-a declanşat ciclul, eşti protejată de sarcini nedorite. Mai ales dacă faci sex la finalul perioadei critice. Sperma este activă în corpul tău până la cinci zile, adică şi după ce se termină sângerarea propriu-zisă, când eşti expusă unui risc mai mare de sarcină.

Nu există un risc mai mare de a lua boli ruşinoase

Bolile cu transmitere sexuală nu sunt mai uşor de contractat în perioada ciclului. În primul rând, pentru că cervixul este deschis şi împinge sângele în afară. Or, infecţiile precum chlamydia şi gonoreea au nevoie să ajungă spre uter ca să se desfăşoare.

Citit 1359 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.