Siropul din ghimbir și mierea te răcoresc pe caniculă

Siropul din ghimbir și mierea te răcoresc pe caniculă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Multe persoane cred că dacă beau apă şi sucuri sau ceaiuri cât mai reci vor scăpa de căldura excesivă şi nu vor mai resimţi din plin arşiţa verii. Contrar acestei păreri, unele popoare beau ceai fierbinte în perioada caniculei, temperatura ridicată a ceaiului acţionând de fapt invers, ea răcorind corpul şi favorizând transpiraţia. Şi siropul de ghimbir cu miere este o variantă bună pentru a te răcori pe caniculă. Fitoterapeuţii recomandă ghimbirul nu doar pentru reglarea temperaturii corporale, ci şi pentru tratarea durerilor în gât, pentru că reduce inflamaţia.

Pentru a pregăti acest sirop, ai nevoie de: câteva feliuţe de ghimbir, 300 de mililitri de apă, două linguriţe de miere. Toci ghimbirul bucăţele şi-l dai la fiert. Apoi, îl laşi să se răcească. Adaugi mierea şi amesteci ca să se topească bine. Scoţi apoi ghimbirul şi pui lichidul într-un borcănel pe care-l închizi ermetic. Îl laşi la frigider 24 de ore.

Citit 1044 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 August 2022 02:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.