De ce unii oameni vorbesc foarte tare

De ce unii oameni vorbesc foarte tare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Desigur că ați întâlnit un asemenea exemplar cel puțin o dată în viață și v-a deranjat cu țipetele sale. Mai ales că ridica tonul în imediata dumneavoastră apropiere, în așa-numita "distanță personală", la cel mult un metru, de unde putea fi auzit și dacă vorbea în șoaptă. Cel mai adesea, însă, ați tăcut din bun-simț.

Până nu li se atrage atenția, "urlătorii" nu-și dau seama că vorbele lor zgârie urechiuşele. Că, poate, cauzează chiar microtraumatisme fizice și emoționale celui la care zbiară.

Șeful

Desigur că e un idiot, pentru că nu te poți adresa unui subaltern care a greșit pe un ton atât de ridicat - care este simptomul furiei; adesea, țipetele sunt însoțite de jigniri. Or, dacă nu-ți poți profesionaliza angajatul, nu ai decât să-l dai afară. Șeful ăsta urlător are mai multe defecte: este needucat, nu-i pasă de oameni, este tiranic. Suplinește lipsurile sale prin zborșeală. Nu știe carte și se impune doar prin frică. De fapt, este o persoană inferioară.

Soțul/soția

Cel care se răstește la partenerul de viață nu dă doi bani pe acesta. Ține să-i demonstreze permanent superioritatea sa zdrobitoare și, pe cale de consecință, îl mai face și albie de porci. Într-o astfel de relație toxică, "urlătorul" nu simte niciun fel de dragoste pentru tovarășul de viață.

Convingătorul

Își spune poantele și părerile pe o voce atât de ridicată ca să te convingă că ceea ce zice e spiritual sau adevărat. Partea proastă e că, la bancuri, repetă poanta și o și explică, de ca și cum s-ar adresa unui idiot.

Oricine ar fi cel care țipă, vă rog să vă uitați la cei din jur: se uită la el ca la al doilea Mesia și îl urmează precum oile pe cioban. De aceea, "urlătorii" vor avea pururea impresia că sunt buricul lumii, centrul Universului, Dumnezeii turmei.

Citit 2802 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.