Negocieri pentru preluarea cinematografelor de stat RomâniaFilm

Negocieri pentru preluarea cinematografelor de stat RomâniaFilm
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cineaştii români din spatele conceptului realizării primului serial despre geto-daci, ″Geţii: Superstiţii şi Război″, Florin Anghel şi Paul Arion, negociază preluarea şi resuscitarea întregii reţele de cinematografe a istoricei Regii Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF) RomâniaFilm din subordinea Ministerului Culturii, aflată în insolvenţă de peste patru ani, conform datelor Profit.ro.

La începutul anului 2018, RADEF a intrat în insolvenţă, la cererea în principal a Fiscului, care avea de încasat peste 25 milioane de lei. RADEF a pornit pe piaţă, după Revoluţie, cu un portofoliu de aproximativ 600 de săli de cinematograf şi mii de angajaţi, iar la momentul insolvenţei mai avea funcţionale doar 16 cinematografe, din care unul singur în Bucureşti.

Acum, compania celor doi cineaşti români negociază preluarea reţelei de cinematografe. "Suntem în prezent în negocieri pentru a prelua reţeaua românească de cinematografe a RADEF. Scopul este ca firma noastră să deţină 26 de locaţii de cinema în toată ţara, din care șase sunt complet retehnologizate, generând venituri de circa 200.000 de euro pe an, iar alte 20 aşteaptă să fie upgradate tehnologic″, se afirmă într-un document al companiei.

Florin Anghel, regizor, scenarist şi producător, şi Paul Arion, care trăieşte în Marea Britanie, fiind expert în efecte vizuale cinematografice, deţinător a cinci premii Oscar, pentru realizările din peliculele ”Dune”, ”Jungle Book”, ”Blade Runner 1949”, ”First Man” şi ”Tennet”, au înregistrat compania în România la începutul lunii august.

Citit 1326 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2022 15:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.