Ce înșelătorii apar cel mai des de Sărbători

Ce înșelătorii apar cel mai des de Sărbători
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Odată cu magia Sărbătorilor, care își face tot mai mult simțită prezența, începe și sezonul înșelătoriilor online. Că vorbim de site-uri fantomă în care găsim reduceri substanțiale, uneori de necrezut, sau de actele de caritate false, concursuri, oferte la abonamente sau telefoane, de-a lungul ultimilor ani s-au ”patentat” multe metode de păcălit oamenii.

Pe primul loc în top s-ar afla metoda clasică, folosită de ani de zile, actele caritabile, fiind cunoscut faptul că oamenii sunt mai buni și mai darnici în perioada oricărei sărbători. Pe lângă eforturile reale de ajutorare a persoanelor aflate în situaţii limită, se mai strecoară și aceste escrocherii prin care indivizi de speță își deschid conturi special pentru donații, persoanele cu gând bun oferind sume pentru ajutorarea persoanelor puse în imagini.

Pe un loc secund ar apărea site-urile fantomă create de sărbători, aceste site-uri fiind umplute cu fel de fel de produse, fie ele articole vestimentare, ustensile de bucătărie sau chiar jucării pentru cei mici. În general, aceste site-uri acceptă doar plata cu cardul sau trimit coletul la destinație cu plata la ramburs, dar fără verificare.

Un alt factor prin care oamenii pot fi păcăliți sunt cardurile cadou sau concursurile câștigate, escrocii trimițând mesaje text SMS sau e-mailuri anunțând persoana respectivă că a câștigat un telefon scump sau alte produse de o valoare considerabilă, iar pentru intrarea în posesie trebuie completate datele cu caracter personal sau chiar datele cardului de debit al posesorului pentru a plăti așa-zisul transport, metoda de plată fiind doar cu cardul.

Citit 860 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2022 06:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.