Vânzarea petardelor, interzisă în piețele și pe domeniul public din Tulcea

Vânzarea petardelor, interzisă în piețele și pe domeniul public din Tulcea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Ştim că v-aţi obişnuit să citiți aici informații care să vă ajute să vă îngrijiţi şi înţelegeţi mai bine prietenul necuvântător. Însă credem că exemplele de bune practici sunt la fel de necesare şi de utile. Un astfel de exemplu demn de urmat vine de la Tulcea şi a fost promovat în presa locală, regională şi naţională. Tulcenii vor avea parte de sărbători de iarnă în liniște, pentru că a fost interzisă vânzarea articolelor pirotehnice în piețe și pe domeniul public.

Zgomotele puternice ale petardelor, pocnitorilor şi celorlaltor articole pirotehnice constituie un motiv de stres permanent, şi pentru noi, oamenii civilizaţi, dar în special pentru câinii cu şi fără stăpân. Patrupedele sunt îngrozite, agitate, iar unele o iau pur şi simplu la goană, riscând să rupă lesa ori să scape din curţile în care se află. Pentru stăpânii care îşi fac deja griji pentru că se apropie deja „sezonul pocnitorilor”, măsura luată de autorităţile din Tulcea nu poate decât să le dea speranţe că o acţiune similară va fi luată şi la Galaţi.

Astfel, Primăria municipiului Tulcea a anunţat că, din data de 23 noiembrie 2022, comercializarea articolelor pirotehnice este interzisă în piețe. Măsura este cuprinsă în decizia Agropiețe SA, la solicitarea primarului municipiului Tulcea.

„Am hotărât să interzicem comercializarea materialelor pirotehnice în piețe și pe domeniul public. Am luat această decizie, alături de Agropieţe Tulcea, luând în calcul frecventele accidente cu urmări grave, disconfortul fonic cauzat de pocnetul asurzitor al petardelor, stresul provocat persoanelor vârstnice sau bolnave, dar și traumele provocate animalelor de companie.

Direcţia de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea va fi foarte vigilentă pentru a-i depista pe cei care încearcă să vândă la colț de stradă produse pirotehnice. Bineînțeles, în ziua de azi mărfurile circulă foarte ușor, iar materialele pirotehnice nu fac excepție. Cu toate acestea, la nivel local putem diminua din efectele negative luând toate măsurile legale pe care le avem la dispoziție.

Sărbătorile de iarnă trebuie să fie o bucurie pentru toată lumea, este o perioadă când ar trebui să ne detensionăm de stresul acumulat în timpul anului, alături de cei dragi, copii, părinți, bunici, chiar și căței sau pisici”, explică, într-o postare pe Facebook, Ștefan Ilie, primarul orașului Tulcea.

Municipalitatea tulceană a avertizat, totodată, că tulburarea ordinii publice prin folosirea obiectelor pirotehnice care provoacă zgomot va fi sancționată cu amendă de la 200 de lei la 1.000 de lei.

Citit 710 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.