Soluţii naturiste pentru tratarea crampelor musculare

Soluţii naturiste pentru tratarea crampelor musculare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Crampele musculare apar ca urmare a contracţiei involuntare a muşchilor şi sunt un simptom frecvent al deshidratării, al oboselii, al circulaţiei sanguine cu probleme sau al compresiei nervoase. Durerea poate apărea în timpul exerciţiilor fizice sau în timpul nopţii.

Durerea cauzată de contracţia involuntară a muşchiului este cel mai frecvent întâlnită la muşchii gambei şi este puternică şi neplăcută. Deficienţa de potasiu poate fi cauza crampelor musculare. Acestea pot apărea şi la nivelul muşchilor care nu primesc suficient oxigen din cauza irigării discontinue cu sânge. Crampele care apar noaptea pot fi întâlnite mai ales la persoanele vârstnice şi la femeile însărcinate. Durerile survenite în urma crampelor dispar de obicei când muşchiul se relaxează. Crampele din timpul nopţii se pot calma prin întinderea sau masarea muşchiului afectat.

Alimentaţia sănătoasă, cheia evitării durerilor

O alimentație echilibrată este, de obicei, cheia evitării durerilor cauzate de crampe. Dacă suferi în mod regulat de crampe musculare, mănâncă cel puţin o banană pe zi, pentru conţinutul său de potasiu.

Vitamina E este de mare ajutor în circulația sanguină. Astfel, consumă avocado, semințe, alune şi ulei de măsline. Sardinele conţin acizi graşi Omega-3 şi sunt bogate în calciu, ca şi produsele lactate. Consumă iaurt natural, pentru conţinutul său de riboflavină, şi ouă, pentru vitamina B12. De asemenea, un pahar de apă tonică înainte de culcare poate ajuta.

Muşeţelul ameliorează crampele nocturne

Decoctul de călin (arbust care creşte în flora spontană, dar poate fi şi cultivat, ca plantă ornamentală - n.r.) poate ameliora crampele nocturne. De asemenea, ceaiurile din ignam sălbatic, muşeţel sau fenicul au rol în atenuarea crampelor muşchilor stomacali. Pentru a prepara un remediu din plante, adaugă o linguriţă de călin în 350 de mililitri de apă. Amestecul trebuie fiert timp de zece minute. La fel, poţi prepara o tinctură folosind cinci picături de chiparos, sovârf (cunoscut şi ca şovârv, măghiran sălbatic, busuioc de pădure, arigan sau oregano, este o plantă medicinală - n.r.) şi busuioc, amestecate cu trei linguriţe de ulei de migdale.

Citit 1267 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 14:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.