Cocktailul Hugo, din Italia, în toată lumea

Cocktailul Hugo, din Italia, în toată lumea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În anul 2005, cocktailul Hugo a luat naștere în nordul Italiei și a ajuns în foarte scurt timp o băutură recunoscută și apreciată în întreaga lume, datorită aromelor și gustului său savuros și răcoritor. Rețeta originală de cocktail Hugo îi aparține barmanului Roland Gruber, care a dorit să inventeze o alternativă a cunoscutului cocktail Aperol Spritz. Astfel, acesta a amestecat Prosecco, sirop de lămâie, frunze de mentă, puțină apă minerală carbogazoasă, cuburi de gheață și o felie de lămâie, creând astfel unul dintre cele mai gustoase cocktailuri. Numele de Hugo a fost ales întâmplător.

Pentru a prepara băutura Hugo nu ai nevoie de ingrediente deosebite și complicate, și nici de multă experiență! Însă ai nevoie de cele mai bune ingrediente, în special ingredientul principal Prosecco, un vin spumant sec absolut savuros. Deja ți-am oferit câteva idei delicioase de cocktailuri cu prosecco! Așadar, dacă vrei să prepari acasă rețeta de cocktail Hugo, găsești mai jos ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de preparare al cocktailului Hugo după rețeta originală.

Ingrediente pentru cocktailul Hugo 

  • 30 ml de sirop de soc (sau lichior de soc) 

  • 70 ml de Prosecco

  • 20 ml de apă minerală

  • frunze de mentă 

  • felii de lime 

Mod de preparare pentru băutura Hugo după rețeta clasică 

Pentru început, alege un pahar mare de vin. Pune frunzele de mentă și feliile de lime și amestecă-le bine, pentru a li se întrepătrunde aromele. Adaugă apoi siropul de soc, apa minerală, iar la final vinul spumant Prosecco. Amestecă toate ingredientele și adaugă și cuburile de gheață. Este atât de simplu! Nici nu e de mirare că acest cocktail delicios a ajuns instant în topul preferințelor iubitorilor de cocktailuri! 

Și acum că știi cum poți prepara rețeta de cocktail Hugo, nu-ți mai rămâne decât să-ți chemi câțiva prieteni și să savurați împreună această băutură delicioasă, cu o muzică relaxantă pe fundal!

Citit 1509 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.