Ciorbă ardelenească de vițel cu smântână

Ciorbă ardelenească de vițel cu smântână
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ciorba de văcuță reprezintă un preparat îndrăgit de toată lumea, mai ales ca este ușor de realizat și că vei obține de fiecare dată o mâncare gustoasă și hrănitoare. În plus, poți prepara o ciorbă de văcuță după preferințele tale, mai dulce sau mai acră, cu borș, ori dreasă cu puțină smântână. Indiferent de rețeta pe care o alegi și modul în care o adaptezi după gustul tău, cu siguranță ciorba de văcuță aromată îi va strânge pe toți cei dragi la masă.

Ingrediente: 500 g carne de vițel, 200 ml suc de roșii, 3 morcovi, 1 păstârnac, 1 rădăcină de pătrunjel, ½ rădăcină de țelină, 1 ceapă mare, 2-3 cartofi medii, frunze de țelină, 1 legătură pătrunjel, 1 crenguță cimbru, 1 foaie de dafin, 1-2 linguri ulei de măsline, sare și piper, chimen, boia de ardei dulce, câteva oase de vițel, pentru gust, 3-4 gălbenușuri, 450 grame smântână, grasă (20%), puțină zeamă de lămâie, opțional.

Mod de preparare: Începe prin a pune carnea de vițel la fiert, împreună cu oasele, într-o oală cu apă rece, sare și câteva boabe de piper. Lasă carnea să fiarbă pentru aproximativ 45 de minute, timp în care vei spuma mereu, până când zeama va rămâne limpede. Între timp, spală și curăță zarzavatul și legumele. Taie cartofii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel și țelina cubulețe, morcovii rondele, iar ceapa o poți toca mărunt.

Adaugă două linguri de ulei într-o tigaie și călește puțin morcovii. Atunci când carnea este aproape fiartă, o poți scoate din oală și tăia cubulețe. Strecoară separat supa într-o altă oală, adaugă carnea de vițel și legumele pregătite anterior. Lasă totul să fiarbă și adaugă frunzele de țelină și de pătrunjel. Eventual, poți completa cu apă, dacă zeama a scăzut. Când ciorba de vițel fierbe, pune crenguța de cimbru, dafinul, piper și puțin chimen măcinat. Adaugă, apoi, două linguri rase de boia de ardei dulce și sucul de roșii. Lasă totul să fiarbă, până când legumele sunt moi. Mai adaugă sare, dacă e nevoie.

Când ciorba de vițel a fiert, scoate frunzele de țelină și crenguța de cimbru. Pregătește amestecul de gălbenușuri și smântână, pentru a drege ciorba. Amestecă smântâna cu gălbenușurile și 2 linguri de ciorbă, până când compoziția se subțiază, apoi adaug-o peste ciorbă și amestecă bine. Eventual, mai poți pune și puțină zeamă de lămâie, după gust.

Citit 1935 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 15:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.