„În spatele camerei, chiar am cucerit-o pe Bianca”

„În spatele camerei, chiar am cucerit-o pe Bianca”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru o ţară întreagă, gălăţeanul Alin Adrian Cosma a devenit în această vară „Scafandrul Alin”, finalist la „Burlăciţa” difuzată de Antena 1. Bianca Drăguşanu a petrecut momente minunate alături de el în Turcia şi Spania fiind cucerită de atitudinea lui impunătoare şi masculină.  Tânărul de 25 de ani i-a lăsat Biancăi o amintire pe viaţă: prima scufundare.

Scafandru profesionist, licenţiat în Drept, cu un master în Ştiinţe Penale, Alin putea să devină model în prezentările lui Cătălin Botezatu, dar n-a vrut. Şi-a făcut sute de admiratoare, dar marea lui satisfacţie e alta. A reuşit să aducă în atenţia publică o meserie grea şi ignorată pe nedrept: scafandreria. În acelaşi timp, i s-au deschis porţile evenimentelor mondene şi modellingului.

„A fost o nebunie de moment”

Era cu prietenii la o terasă şi a văzut la televizor că e casting pentru „Burlăciţa”. „Ne întrebam toţi cine o fi Burlăciţa, şi din curiozitate, mi-am zis să particip şi eu. A fost o nebunie de moment.

Am trimis un mail cu poza mea şi după o săptămână am fost sunat de la Bucureşti. Am crezut că face vreun prieten caterincă”, povesteşte Alin. A trecut cu brio castingurile şi a fost ales din peste 3.000 de bărbaţi, asta fără a-i mai pune la socoteală şi pe cei care s-au înscris pe net.

Mai repede decât credea s-a trezit la filmările primului episod. „A fost distracţie la maxim în Turcia, la Mamaia şi Ibiza. A fost printre cele mai frumoase experienţe din viaţa mea şi sper să nu rămân doar cu ea! Nu credeam că voi ajunge în finală.

Mă gândeam că după primul episod mă dă afară. Ce să caut eu, Alin scafandrul, când ceilalţi concurenţi -  unul model, altul motociclist, altul stilist - erau mai interesanţi, vindeau mai bine. Eram altceva şi poate şi asta a prins. Câţi tineri sunt care fac scufundări profesionale? Toţi visează birouri, job-uri fixe, eu nu am visat aşa ceva. Îmi place să fiu liber şi în apă, şi afară!”, spune Alin.

Cum e Bianca?

„Dincolo de show, Bianca este o fată absolut normală, care îţi spune ce crede în faţă, la fel ca mine. Sincer, în spatele camerei, chiar am cucerit-o pe Bianca, şi spun asta fără să mă laud. Am stat o lună împreună, cu filmări zi de zi, deci s-a creat ceva frumos între noi.

Au fost discuţii normale între un băiat şi o fată obişnuită. Scufundarea cu mine în bazin va fi o amintire pentru ea. Deşi spunea că nu-i e frică, după ce i-a trecut apa de ochelari, gata! S-a tăiat filmul! Ce s-a văzut la televizor a fost reality-show pe bune. Din păcate, într-un show de televiziune se extrage ceea ce face rating. Ar fi fost mult mai multe de spus şi de arătat publicului”, spune Alin.

Un plus de imagine

„Pe Facebook s-a spart conducta cu admiratoare, dar nu asta contează. Emisiunea mi-a adus un plus de imagine în ceea ce priveşte scafandreria. De meseria asta nu se prea aude la televizor, nu este apreciată şi nici bine plătită.

S-a auzit de ea când au murit cei doi scafandri ori când e vreo nenorocire. Scafandreria e o meserie unică, nu poţi să o compari cu nimic. Tata e scafandru de 25 de ani, iar eu fac asta de la 18 ani. Prima lecţie de scufundare a fost pe la 12-13 ani, în iazul în curtea părinţilor. Nu am crezut că voi ajunge scafandru, dar am făcut un curs şi am fost angajat la firma tatălui meu.

Am făcut scufundări în Dunăre, Marea Neagră, Mediterană şi Marea Roşie. Nu se compară scufundările de agrement cu cele profesionale, unde vizibilitatea e zero şi totul se bazează pe simţuri”, ne-a mărturisit Alin.

Experienţe noi

„Nu credeam că voi fi fotomodel, dar iată că devin. Am început să fiu căutat pentru organizarea de evenimente. Am fost la Bacău, la Constanţa şi sper să am un eveniment şi la Galaţi. În weekendul trecut am prezentat „Miss Marinarul” la Bacău şi a ieşit super.

Am primit felicitări! Sunt experienţe noi la care nu m-aş fi gândit niciodată că voi ajunge. Nici măcar în oglindă nu am exersat. Am început să fiu mai atent cu felul în care arăt, ce mănânc, cât dorm. Uşor-uşor vreau să duc stacheta mai sus, dar fără să-mi las meseria mea, scafandreria, pentru că e brăţara mea de aur”.

CITEŞTE ŞI

Gălăţenii care au cucerit poporul cu televizorul

Citit 4677 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.