Agentul-atlet Buricea. Marius Buricea

Agentul-atlet Buricea. Marius Buricea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Iubesc alergatul de 23 de ani” * Cea mai „nouă” participare: triatlonul de la Mamaia – înot, ciclism şi alergare * Vine şi maratonul de la Bucureşti *

Are 44 de ani, dar nu-i dai niciodată. Arată a vedetă de la Hollywood, care îşi petrece timpul între salonul de bronzat şi sală, împreună cu Arnold Vosloo, Vin Diesel sau Dwayne Johnson.

Suntem pe-aproape: atletul gălăţean lucrează în Poliţia Galaţi, şi se antrenează la înot la balta Cătuşa. „Când e vară”, precizează Marius Buricea.

„Înot vara, la Cătuşa”

Notoriu în sportul gălăţean, poliţistul Marius Buricea iubeşte atletismul aproape la fel de mult pe cât iubeşte legea. Ca un 007 al lui Ian Fleming, preferă ca „structura” în care lucrează, din IPJ, să rămână un mister. Povesteşte însă cu lux de amănunte despre kilometrii parcurşi, colegi de competiţie şi despre o agendă căreia un om normal nu i-ar putea face faţă nici cu maşina. Darămite alergând.

„Mă antrenez de patru ori pe săptămână, dar pentru înot nu pot decât vara, la balta Cătuşa. În rest, alerg tot anul şi iarna fac bicicletă, în casă”, povesteşte poliţistul campion.

Nu numai atletism

Este de 17 ani în Poliţie, iar de 23 de ani şi-a descoperit pasiunea care l-a transformat într-unul dintre cei mai faimoşi oameni ai legii: sportul. Credeţi că a început cu specialitatea care l-a consacrat, atletismul? Pardon. Să mai încercăm o dată.

„La început făceam caiac-canoe. Unde îţi trebuie şi acolo să ai suflu, ca în atletism. Şi făceam şi alergare, pentru picioare. Apoi am trecut la alergatul pentru concurs”.

El, directori, şefi de companii

„La triatlonul de la Mamaia a fost foarte solicitant, pentru că acolo sunt muşchi diferiţi care lucrează: începi cu proba de înot de 1,5 kilometri, apoi vine ciclismul – 40 de kilometri şi alergarea de zece kilometri. M-am clasat pe locul al optulea, din 122 de participanţi. Slăbesc, da, în concurs. Cam două kilograme.

Ştiţi cine vine la aceste concursuri? Vine şeful de la Orange România, şeful Raiffeisen România, vin oameni la care nu te-ai gândi că iubesc sportul, că au o muncă sedentară. Dar ei promovează sportul în instituţiile în care lucrează şi asta este extrem de important pentru societatea noastră”, încheie poliţistul-atlet.

Învingător

Marius Buricea ştie ce vrea: să ajungă la maratonul internaţional de la Bucureşti, de pe 9 octombrie. Este al doilea maraton la care aleargă şi nu îi este teamă de cei 42,195 de kilometri care îl aşteaptă. În mai a alergat aceeaşi probă la Sighişoara şi s-a clasat pe locul al 33-lea din 400 de participanţi, cu un timp de patru ore şi jumătate.

Bond de Galaţi nu este interesat de mondenităţi, ca eroul interpretat de Daniel Craig. Dacă însă aude că există o medalie sau vreo cupă pe care încă nu o are în palmares, fereşte, că te dărâmă în goana alergatului. Ce, e vina lui că fuge aşa de bine?

Foto: Marius Buricea, arhiva personală

Citit 2273 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.