Ce joburi ar putea înlocui Chat GPT

Ce joburi ar putea înlocui Chat GPT
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Noul sistem inteligent a făcut furori în rândul tinerilor şi adulţilor datorită funcţiilor inovatoare pe care acesta le deţine. Chat GPT este una dintre cele mai mari evoluţii ale tehnologiei, acesta având capacităţi uimitoare de a scrie singur un rezumat doar dintr-un cuvânt sau două scris de utilizator, poate traduce fraze întregi ca un translator normal, nefiind nevoie de ajutor uman. Aceste caracteristici îi îngrijorează pe oameni, datorită acestor funcţii foarte avansate, care pot în viitor să elimine anumite joburi de pe piaţă.

Un exemplu de joburi care ar putea fi eliminate de pe piaţă ar fi următoarele: funcţionar pentru introducere de date, customer service, corector, asistent juridic, librar, translator, copywriter, market research analyst, social media manager, persoană care se ocupă cu programările de întâlniri, telemarketer, asistent virtual, persoană care se ocupă cu transcripţiile, reporter de ştiri, agent de turism, meditator, technical support analyst, marketer prin e-mail, moderator de conţinut, recrutor.

Datorită inteligenţei artificiale dezvoltate de către acest program, în viitorul apropiat toate aceste joburi ar avea de suferit, nemaifiind nevoie de forţă umană de muncă, viteza, capacitatea de procesare a datelor, rapiditatea găsirii informaţiei, stocarea mult mai eficientă a tuturor datelor şi multe alte aspecte putând fi mult mai uşor dobândite de un astfel de sistem. Cu toate acestea, de reţinut este că sistemul trebuie, totuşi, operat de persoane şi nu este infailibil.

Citit 752 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.