Înainte de depozitare, caracatiţa trebuie curăţată și spălată. Aceasta se pune apoi într-un bol care se acoperă și se lasă la frigider. Caracatiţa nu poate fi păstrată mai mult de două zile. După preparare, aceasta mai poate sta în frigider cel mult trei zile. Pentru a-și păstra însă adevărata savoare, este indicat să o prepari și să o consumi în ziua în care ai cumpărat-o. Poţi lăsa caracatiţa întreagă sau o poţi tăia bucăţele. Este de preferat ca aceasta să fie porţionată după fierbere, deoarece se taie mai ușor și totodată vei avea bucăţile de mărimea dorită. Deoarece la preparare carnea acesteia se strânge foarte mult, va fi greu să aproximezi înainte dimensiunea dorită. Pune un vas cu apă la fiert. Când aceasta clocotește, adaugă sare și apoi carnea de caracatiţă. Las-o să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute. Timpul de fierbere poate oscila în funcţie de cantitatea de apă, dar și de puterea aragazului. Este indicat să o încerci din când în când cu o furculiţă pentru a vedea dacă este fiartă.
Cum să pregătești caracatiţa, pentru un gust desăvârșit Scris de Raluca Ichim
Raluca Ichim
Articole recente - Raluca Ichim
„Toamna în acordurile operetei”, la Teatrul „Nae Leonard” Unde-i carte multă, e și sminteală! Început de an școlar cu emoții și speranțe. Elevii s-au întors la cursuri (Foto/Video) Goana după florile tradiționale din prima zi de școală, un obicei din ce în ce mai scump Salată de capere
Mai multe din această categorie: