Cum să pregătești caracatiţa, pentru un gust desăvârșit

Cum să pregătești caracatiţa, pentru un gust desăvârșit
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Înainte de depozitare, caracatiţa trebuie curăţată și spălată. Aceasta se pune apoi într-un bol care se acoperă și se lasă la frigider. Caracatiţa nu poate fi păstrată mai mult de două zile. După preparare, aceasta mai poate sta în frigider cel mult trei zile. Pentru a-și păstra însă adevărata savoare, este indicat să o prepari și să o consumi în ziua în care ai cumpărat-o. Poţi lăsa caracatiţa întreagă sau o poţi tăia bucăţele. Este de preferat ca aceasta să fie porţionată după fierbere, deoarece se taie mai ușor și totodată vei avea bucăţile de mărimea dorită. Deoarece la preparare carnea acesteia se strânge foarte mult, va fi greu să aproximezi înainte dimensiunea dorită. Pune un vas cu apă la fiert. Când aceasta clocotește, adaugă sare și apoi carnea de caracatiţă. Las-o să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute. Timpul de fierbere poate oscila în funcţie de cantitatea de apă, dar și de puterea aragazului. Este indicat să o încerci din când în când cu o furculiţă pentru a vedea dacă este fiartă. 

Citit 605 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.