Recomandări pentru o viață sexuală sănătoasă

Recomandări pentru o viață sexuală sănătoasă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Potrivit unui studiu citat de Gottman Insitute, a vorbi despre sex este important. 

Jumătate dintre femeile participante la studiu care au afirmat că pot vorbi deschis cu soții lor despre sex au afirmat în egală măsură și că sunt satisfăcute de viața lor sexuală, în timp ce doar nouă la sută dintre femeile care au spus că nu pot vorbi cu partenerul lor despre sex s-au declarat satisfăcute de relația lor.

Mai multe informații despre context

Studiile arată că răspunsul sexual al femeilor este mai sensibil la context decât cel al bărbaților, cel al femeilor fiind influențat de mai mulți factori, cum ar fi starea emoțională și felul în care este percepută relația. Vestea bună este că putem face lucruri activ ca să creștem dorința și să ne influențăm contextul. Un curs de gestionare a emoțiilor și psihoterapia pot fi benefice și în acest sens.

Gestionarea stresului ajută viața sexuală

Când o parte din stres este cauzată de diferențele de libidou din viața cuplului, o pauză de câteva săptămâni, o lună, în viața sexuală poate fi benefică. Acest demers elimină din presiunea resimțită, mai ales de partenerul care nu-și dorește atât de mult să facă sex. Este recomandat, însă, să nu renunțați la dovezile de afecțiune, dar fără niciun fel de presiune.

De asemenea, când avem în minte o mare listă cu lucruri de făcut, este greu să ne simțim sexy. A cere ajutorul, a găsi soluții la lucrurile stresante, a face pauze sunt acțiuni care ne pot crește disponibilitatea pentru sex.

Orice lucru pozitiv pe care îl facem față de noi, față de partener și față de relație ajută și viața sexuală. Iar reciprocitatea este esențială.

(Articol realizat din surse online)

Citit 749 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2023 14:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.