Mâine este Ziua fără Maşini

Mâine este Ziua fără Maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şoferi, pregătiţi-vă pentru o întâlnire de gradul zero cu agenţii mobilităţii! Membrii Clubului de Ciclism Galaţi ies în stradă mâine, de Ziua Europeană a Mobilităţii sau Ziua fără Maşini, pentru a le dezvălui conducătorilor auto că pe lumea asta există şi biciclete. Dar şi biciclişti. Aceştia din urmă îşi vor primi, la rândul lor, porţia de sfaturi.

„Le vom împărţi deopotrivă şoferilor şi bicicliştilor pliante cu sfaturi şi informaţii utile extrase din legislaţia nouă şi din experienţa cicliştilor, pentru conştientizarea faptului că nici unii nu sunt singuri în trafic şi că doar împreună pot realiza un trafic mai sigur. Dacă bicicliştii cred că se pot strecura prin trafic oricând şi oriunde, şoferii nu realizează că mai multe biciclete înseamnă mai puţine maşini şi implicit trafic mai uşor”, se arată pe pagina de pe Facebook a campaniei.

Desfăşurată sub sloganul „Împarte drumul!”, ea se va consuma în două etape. Între orele 16.00 şi 18.00, membrii Clubului de Ciclism Galaţi se vor afla în marile intersecţii din oraş, iar între 18.00 şi 20.00 vor migra către Faleza Dunării, patria bicicliştilor.

Ajutorul este binevenit. „Oricine vrea şi poate să ne ajute la împărţit pliantele este rugat să ne contacteze pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”, precizează Clubul de Ciclism Galaţi.

Organizaţia pregăteşte, de asemenea, „Marea bicicleală”, acţiune care se înscrie tot în seria de evenimente dedicate Zilei fără Maşini. Poate participa orice gălăţean care are bicicletă, care crede că infrastructura dedicată acestui mijloc de deplasare este prea săracă şi care vrea să atragă atenţia autorităţilor asupra acestei probleme.

„Marea bicicleală” are loc duminică. Adunarea se face la ora 18.00, la zidul de la Elice. Pornind de aici, bicicliştii vor parcurge un traseu care include, între altele, Faleza Superioară şi strada Brăilei.

Citit 1392 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.